Home » National » Tone de pește infestat din Spania au pătruns în România

Tone de pește infestat din Spania au pătruns în România

În data de 3 mai 2016, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje a fost primită o notificare din partea DSVSA Ilfov privind infestarea cu paraziți a produsului “trunchi de merluciu congelat” din Spania, se arată într-un comunicat transmis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Transportul cu acest tip de produs era alcătuit din 6 loturi, în cantitate totală de 23.060 de kg. Probe recoltate din fiecare lot, în cadrul programului de autocontrol, de unitatea de depozitare autorizată, au fost transmise pentru a fi analizate la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară.

În urma efectuării examenului parazitologic, la probele prelevate din patru loturi au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezența larvelor parazitului atât în viscere, cât și în musculatura dorsală și cea abdominală.

Conform procedurilor, operatorul a inițiat procedura de retragere a produsului neconform, sub atenta monitorizare a inspectorilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județeană implicată în gestionarea alertei.

Până la această dată, sub supravegherea inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, s-a retras de la comercializare o cantitate de 3.840 de kg (1.578 de kg din loturile de produs cu localizare a parazitului la nivel muscular și 2.262 de kg din loturile de produs cu localizare viscerală).

Acțiunea de retragere de la comercializare a produsului neconform este în derulare.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: