Home » Invatamant » Avalanșă de înscrieri la grădinițe

Avalanșă de înscrieri la grădinițe

Stimulentul în valoare de 50 de lei acordat familiilor defavorizate pentru fiecare copil care merge la grădiniță a determinat mulți bârlădeni să-și înscrie copiii într-o unitate de învățământ preșcolar. În luna februarie, Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bârlad a distribuit 75 de tichete valorice, 104 în martie și 90 în aprilie. Persoanele care nu au putut să dovedească dacă micuții au frecventat grădinița, nu au primit stimulentele oferite de guvern.

Stimulentul de 50 de lei i-a adus pe părinții nevoiași la grădiniță, pentru a-și înscrie copiii în învățământul preșcolar. Dacă, la Bârlad, se observă o oarecare creștere a numărului de copii proveniți din familii defavorizate care frecventează grădinița, în mediul rural numărul copiilor care vin la grădiniță a crescut vertiginos, lucru care a determinat creșterea numărului de copii la grupă. Frecventarea învățământului preșcolar de către un număr tot mai mare de copii este îmbucurătoare, copiii ieșind din mediul lor familial, de multe ori nefavorabil dezvoltării lor, socializează, învață să se comporte și își însușesc anumite noțiuni de bază, care-i vor ajuta pe viitor, sunt de părere directorii de grădinițe.

Acest tichet social menit să stimuleze înscrierea copiilor la grădinițe va trebui folosit de părinți pentru achiziționarea de alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte și rechizite, de el beneficiind fiecare copil din familii cu un venit lunar de până la 284 de lei pe membru de familie.

Legea 248/2015, în baza căreia se alocă aceste tichete sociale cu condiția frecventării grădiniței, la criteriul de vârstă specifică faptul că de aceste tichete beneficiază copiii cu vârste cuprinse între trei ani și șase ani împliniți până la 1 septembrie. Pentru că a fost nevoie de anumite amendamente, a fost depus un proiect legislativ pentru rectificarea unor inadvertențe sesizate în procesul implementării legii. Concret, în cel mai scurt timp, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, vor beneficia de acest stimulent de 50 de lei toți copiii care frecventează grădinița, fără limită de vârstă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: