Home » Sanatate » Anchetă la Spitalul Bârlad, după ce o fetiță de cinci ani a ajuns în stare gravă la Iași

Anchetă la Spitalul Bârlad, după ce o fetiță de cinci ani a ajuns în stare gravă la Iași

Conducerea Spitalului de Urgență Bârlad a declanșat, luni, o anchetă internă după ce o fetiță de cinci ani, cu pneumonie și infecție generalizată provocată de varicelă, a ajuns în stare gravă la o clinică din Iași, medicii bârlădeni refuzând inițial de două ori să o interneze pe copilă.

Spitalul Municipal de Urgență Bârlad a ajuns din nou în atenția opiniei publice, după ce un pacient ar fi fost tratat cu superficialitate de către medici. De această dată este vorba de o fetiță de cinci ani, din localitatea Gherghești, care a ajuns prima dată cu ambulanța la unitatea medicală în dimineața de 8 mai, atunci când medicii au diagnosticat-o cu debut de varicelă, motiv pentru care au trimis-o acasă, cu recomandări de îngrijiri la domiciliu. Copila a revenit la spitalul bârlădean a doua zi după-amiază, tot cu Salvarea, atunci când cadrele medicale au menținut diagnosticul inițial, în condițiile în care boala începuse să se manifeste, însă fără a se lua decizia internării. Pe 10 mai, fetița ajunge pentru a treia oară la spitalul din Bârlad, cu febră și complicații ale bolii. În urma investigațiilor de rigoare, s-a constatat că pacienta are sepsis, cu poartă de intrare cutanată, prin acele bubițe ale varicelei. În plus, odată cu efectuarea examenului radiologic, medicii au diagnosticat-o pe copilă cu pneumonie interstițială. În consecință, s-a decis internarea fetiței în spital, unde a rămas sub tratament până pe 15 mai, când părinții au decis să o transfere la o unitate medicală din Iași din cauza stării grave în care se afla fiica lor.

„Pacienta a fost luată din spital pe propria semnătură a aparținătorilor, având în vedere că starea în care se afla, din punctul de vedere al medicilor, nu necesita transferul la Iași. Însă, la nivelul unității medicale s-a declanșat o anchetă internă, prin care s-a solicitat medicilor care au evaluat-o și tratat-o pe fetiță să dea explicații. Pe baza cercetărilor, se va stabili dacă s-au respectat protocoalele și procedurile prevăzute prin ordine de ministru”, a declarat responsabilul mass-media al Spitalului de Urgență Bârlad, Adrian Gheorghiu.

În cursul zilei de duminică, fetița de cinci ani a fost dusă de către părinți la Spitalul de copii „Sfânta Maria” Iași, unde medicii au diagnosticat-o, pe lângă sepsis și pneumonie, cu miocardită, fiind internată la Terapie Intensivă. Luni dimineață, starea copilei se mai ameliorase, potrivit medicului urgentist Tudor Ciuhodaru, însă prognosticul este în continuare unul rezervat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: