Home » Sport » HC Vaslui a scăpat printre degete locul doi, după remiza cu Energia Târgu Jiu, scor 25 – 25

HC Vaslui a scăpat printre degete locul doi, după remiza cu Energia Târgu Jiu, scor 25 – 25

Echipa de handbal masculin HC Vaslui s-a depărtat la trei puncte de locul secund care asigură prezente în Liga Națională și în anul următor.

Deși vasluienii conduceau în minutul 48 la două goluri, gorjenii de la Energia Târgu Jiu au egalat. Antrenorul Sandu Iacob a cerut time-out cu 15 secunde înainte de final, în speranța de a reuși să își conducă elevii spre o victorie care însă nu a mai venit.

Un rezultat dezamăgitor pentru că moldovenii au condus pe întreaga durată a reprizei a doua. De remiza vasluienilor au profitat cei de la Minaur Baia Mare care și-a consolidat poziția secundă cu o victorie în fața gălățenilor, scor 32 – 28. Tot un rezultat de egalitate au înregistrat și CSM Focșani și CSM Ploiești, scor 28 – 28. Prahovenii au ratat și ei victoria printre degete, după ce în minutul 53 conduceau cu 24-21. Dediu a stabilit scorul final, cu patru secunde înainte de final. Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, HC Vaslui are doar varianta victoriei în următoarele meciuri cu Minaur Baia Mare și Danubius Galați. În timp ce băimărenii nu trebuie să câștige în ultima etapă, cu ploieștenii, pentru că la egalitate de puncte Minaur e în avantaj la meciuri directe, cu 2 victorii și o remiză.

Vasluienii au condus în debutul meciului cu 2 – 1 și 6 – 4 și au reușit să termine prima repriză în avantaj, scor 15 – 13. Au fost conduși o singură dată, scor 10 – 9, în prima parte a jocului.Cea mai mare diferență înregistrată pe tabelă a fost de cinci lungimi, scor 21 – 16 pentru HC Vaslui.

Pentru HC Vaslui au marcat Hagiu (8), Roșu (6), Polocoșer (5), Sandu (4), Hrimiuc (1), Mihai Bujor (1). (George PROCA)

About Tehno Redactor