Home » Invatamant » Premii pentru muzicienii bârlădeni

Premii pentru muzicienii bârlădeni

Cinci elevi din Bârlad s-au întors cu premii mari de la unul dintre cele mai grele concursuri muzicale pentru elevi și studenți, organizat în capitala Moldovei.

În perioada 13-15 mai, la Iași s-a desfășurat o nouă ediție a Concursului Internațional pentru Suflători „Ioan Goia”. Bârladul a fost reprezentat de trei elevi ai Școlii de Muzică și Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și de doi elevi ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”. Premiul I a fost obținut de Răzvan Pruteanu din clasa a VI-a a Școlii „N. N. Tonitza”, secțiunea flaut, coordonat de prof. Aida Pârvu. Premiul II a fost câștigat, la secțiunea saxofon, de Alexandru Turcu, clasa a VII – a, coordonator Marius Pârvu. Un binemeritat loc III a revenit lui Iustin Nicușor Huțuleac, la secțiunea trompetă, coordonat de prof. Marius Pârvu.

Și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” are motive de bucurie, după ce elevele s-au întors de la acest concurs cu premii importante. Oana Roxana Pruteanu, din clasa a X-a, a fost recompensată cu premiul II la flaut, iar Isabela Maria Sbârcea la același instrument, cu premiul III. Ambele eleve au fost coordonate de prof. Aida Pârvu. Corepetitoarea tuturor concurenților a fost prof. Emilia Mocanu.

Concursul internațional de la Iași este deosebit de valoros, concurența este mare iar juriul avizat. Au jurizat personalități ale muzicii instrumentale românești și din Republica Moldova, cadre universitare, membri ai Filarmonicilor din Iași, Botoșani și ai Operei Naționale «Maria Bieșu» din Chișinău. Premiile ne onorează, Răzvan Pruteanu reușind să surclaseze un mare număr de concurenți valoroși și să obțină premiul I”, ne-a declarat Aida Pârvu, profesor de muzică la Școala „N. N. Tonitza” și Liceul Pedagogic. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: