Home » Social » O liceana din Bârlad, fosta semifinalista la „Romanii au talent” si „X-Factor”, in fata unuia dintre cele mai grele concursuri internaționale de interpretare

O liceana din Bârlad, fosta semifinalista la „Romanii au talent” si „X-Factor”, in fata unuia dintre cele mai grele concursuri internaționale de interpretare

O liceană din Bârlad va participa, în perioada 20 – 22 mai, la cel mai valoros concurs de interpretare a muzicii ușoare, „George Grigoriu” de la Brăila.

Miruna Diaconescu, elevă în clasa a X-a, la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”, se va afla printre cei peste 20 de concurenți din România dar și din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Timp de câteva săptămâni, ea a repetat împreună cu big-band-ul Radiodifuziunii Române, condus de Ionel Tudor.

M-am pregătit, spun eu, destul de bine. Știu că va fi dificil, având în vedere calitățile vocale ale interpreților care participă la acest concurs, interpreți cu ani întregi de experiență, care cântă cu big – band-uri de mulă vreme. Sunt încrezătoare”, a mărturisit Miruna Diaconescu.

Talentata bârlădeancă va interpreta live două piese – „Dor de viață” (din repertoriul Aurei Urziceanu) și o piesă compusă de regretatul compozitor G. Grigoriu, „Nu se poate trăi fără dragoste”.

Profesorul Dragoș Gheorghiu, cel care o pregătește pe Miruna, are emoții pentru eleva sa, dar este convins că va fi remarcată.

dragos gheorghiuConcursul <<George Grigoriu>> este pentru cunoscători unul foarte greu, având în vedere nivelul de pregătire muzicală a participanților. Din întreaga lume, vin soliști cu ani de experiență, de vârste diferite, oameni maturi, care s-au impus în plan muzical. Miruna are doar 16 ani, dar am încredere că va face o impresie foarte bună. Concursul se află la a XII-a ediție. Dacă, în anii trecuți, premiul acestui concurs internațional era de 70.000 de euro, el a fost redus la ultimele ediții. Câștigătorul trofeului nu primește decât 5.000 de euro. Nu cred că soliștii vin pentru bani, deși poate există și excepții. Miruna, de exemplu, vine pentru a-și verifica forța, pentru a câștiga experiență, și de ce nu, și un premiu”, a declarat profesorul și impresarul Mirunei.

La vârsta ei, Miruna Diaconescu a participat la multe concursuri naționale și internaționale, dar și la două concursuri televizate – „Românii au talent” și „X-Factor”, unde a ajuns până în semifinală. Anul trecut, în Bulgaria, a obținut trofeul concursului internațional Trixie.

Miruna provine dintr-o familie din care și muzica a făcut parte, mama ei fiind cunoscuta interpretă de muzică populară, Gabriela Manole Diaconescu. Deși are de mică această pasiune, nu a neglijat niciodată școala, fiind una dintre elevele foarte bune la învățătură, de la Colegiul „Codreanu”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: