Home » Invatamant » Preșcolarii Grădiniței nr. 9 și-au demonstrat aptitudinile sportive

Preșcolarii Grădiniței nr. 9 și-au demonstrat aptitudinile sportive

80 de copii de grădiniță și-au etalat în urmă cu câteva zile aptitudinile sportive, în Grădina Publică din Bârlad. Cei mai buni vor fi premiați, în prima fază, după care vor fi îndrumați să facă sport în mod organizat în cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad.

Activitatea sportivă din Grădină a reprezentat de fapt etapa regională a concursului sportiv „Arată că-ți pasă de sănătatea ta”, la care au participat doar preșcolarii Grădiniței nr. 9 Bârlad, care au obținut anterior locul I la celelalte faze inferioare ale acestui concurs.

prescolari gradinita 9Scopul concursului este acela de a descoperi copii cu potențial sportiv și de a stimula competiția între preșcolari, în cadrul activităților de mișcare. Etapa regională a concursului <<Arată că-ți pasă de sănătatea ta>> a adunat în Grădina Publică 80 de copii din grupele mari și mijlocii cu aptitudini pentru anumite sporturi, care s-au distrat, au respirat aer curat și, fără să știe, le-au fost verificate calitățile sportive. A fost o activitate care le-a dat un imbold pentru a practica în mod regulat sportul și de a conștientiza că mișcarea înseamnă sănătate fizică dar și mintală”, a declarat Marcela Mihai, educator la Grădinița nr. 9 din Bârlad.

Toată activitatea a fost înregistrată video iar înregistrarea a fost trimisă la Huși, unde va avea loc premierea celor mai buni mici sportivi participanți la etapa regională a concursului amintit.

Înregistrarea performanțelor copiilor care au fost surprinși mergând pe bicicletă, pe trotinetă, sau alergând, va fi utilă și reprezentanților CSS Bârlad atunci când vor selecta copii de grădiniță care au demonstrat aptitudini sportive. Secția de gimnastică, de exemplu, este interesată de identificarea fetițelor cu mobilitate și date fizice specifice acestui sport minunat, dar care, din cauza rigorilor pe care le presupune, ține cumva la distanță părinții copiilor care ar putea face gimnastică. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: