Home » Sanatate » Spitalul din Bârlad infestat cu bacteria Klebsiella!

Spitalul din Bârlad infestat cu bacteria Klebsiella!

de Răzvan CĂLIN

În ultima perioadă au fost raportate mai multe cazuri de infecții cu această bacterie extrem de rezistentă, însă reprezentanții spitalului bârlădean susțin că situația nu este îngrijorătoare.

Conform unei raportări făcută către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad se confruntă cu un val de infecții nosocomiale în ultima perioadă. Multe cazuri au fost semnalate la nivelul Secției ATI (Anestezie Terapie Intensivă), acolo unde zilnic sunt aduși pacienți ce provin din alte secții ale spitalului bârlădean și, automat, se presupune că bolnavii au venit cu tot cu această bacterie în ”bagaje”. Conform unei statistici făcută chiar de spitalul din Bârlad, numai în luna aprilie s-au înregistrat 13 cazuri de infecții nozocomiale, dintr-un total de 29 raportate la nivelul întregului județ. Reprezentanții Spitalului ”Elena Beldiman” susțin că, totuși, incidența acestor cazuri este foarte mică în comparație cu media pe țară. Conducerea unității a luat măsuri pentru sterilizarea și dezinfectarea tuturor zonelor vizate. Vom reveni cu amănunte!

About Razvan Calin

One comment

  1. De ani buni exista aceasta bacterie in spital ,e rezistenta la foarte multe antibiotice ,multi medici stiu asta dar nu se face nimic.Alooooo DPS ce faci ?Ce masuri ei ???

%d blogeri au apreciat: