Home » Social » Ce au ajuns sa faca satenii din comuna Oșești, de frica unui criminal pe care poliția nu reușește să-l găsească!

Ce au ajuns sa faca satenii din comuna Oșești, de frica unui criminal pe care poliția nu reușește să-l găsească!

de Daniel MICU

O comunitate întreagă trăiește sub teroare de zile întregi după ce, un criminal a cărui identitate nu a fost stabilită, este liber. Localnicii din Oșești le cer anchetatorilor să îl prindă cât mai curând pe cel care i-a sfărmat capul cu o secure unui bărbat de 42 de ani din sat (Vasile Dârdără) și apoi l-a abandonat în șanțul de la marginea localității.

Tineri sau adulți, bărbați sau femei, cu toții se tem să mai iasă din curți după lăsarea întunericului, își zăvorăsc ușile, copiii sunt duși și aduși de la școală sau grădiniță, iar bătrânii singuri sunt căutați mai des de rude și vecini.

De zile întregi, ulițele comunei Oșești, dar și satele și dealurile învecinate, sunt periate de polițiști și jandarmi. S-au făcut cercetări amănunțite și au fost audiate zeci de persoane, doar-doar se vor găsi indicii care să-i conducă pe oamenii legii la autor.

vecin-victima-osesti“Tot satul e plin de mașini de poliție, de jandarmi. A fost nebunie zilele astea, toate dealurile au fost împânzite. Nu știm ce să mai credem. Criminalul e liber. Nu se știe dacă e de la noi sau din altă parte. Mai mulți săteni am fost chemați la audieri, am fost întrebați ce știm, dacă am auzit ceva, unde eram în seara respectivă și cu cine era în ceartă vecinul. Fiecare am spus ce am știut. Nimeni nu a fost reținut. Pe el îl știam, era chiar un om cuminte, la locul lui. Își vedea de casă, de familie, de animale. Nu se certa cu lumea. La țară, se știe, oamenii mai aruncă o vorbă,dar nimeni nu s-a gândit la una ca asta. Stăm cu frică. Eu îmi duc copiii la grădiniță, îi aduc. Ne e teamă să îi mai lăsăm singuri. Eu cred că poliția își va face datoria și îl va prinde pe vinovat. Sau poate nu e doar unul. Nu se știe nimic. Doar stăm cu grija”, a spus Mihai Lungu, un locuitor al comunei.

vecina-victima-osestiLocalnicii numai despre asta vorbesc. “Crima a fost săptămâna trecută. Omul asta se întorcea cu vacile spre sat. Nu a mai ajuns acasă. A fost găsit în șanț, cu capul spart. Ce curaj să ieși în drum și să crapi capul unui om?! Cum e posibil așa ceva?! Indiferent ce probleme sau discuții au avut. Nu îți faci dreptate singur, nu te răzbuni și nu iei viața unui om fără nicio remușcare. Și criminalul e liber. Nu se știe cine e. Habar nu avem. Toți vrem să se facă dreptate și să se afle adevărul. Se vânzolesc polițiștii, jandarmii peste tot. Ne e teamă să mai ieșim la fântână. Ieri, a fost luat și vecinul l-a întrebări. Nu e el. I-au dat drumul acasă. Și ca el sunt mulți alții. Nu se știe nimic. A mai fost o crimă la noi în urmă cu câțiva ani. Nici atunci nu s-a prins criminalul. Cu cât trec zilele, cu atât e mai greu să de a de urma lui. Eu așa cred. Dar să dea Dumnezeu să îl prindă, că am ajuns să stăm cu frică în casă! Vă spun sincer! Ne e frică!”, a declarat tanti Maria.

vecina-victima-osesti-crimaElena, o altă localnic, este la fel de speriată: “Un om a murit. Nu se știe de ce și, mai ales, cine i-a luat zilele. Nu este normal să ieși în drum și să ucizi un om pentru ca te-a supărat cu ceva. Îi mai dai una, mai spui o vorbă, dar nu faci crimă de om. Poliția îl caută în continuare. Nimeni nu a auzit și nu a văzut nimic. Suntem la capătul puterilor. Seara, încuiem ușile bine, nimeni nu mai iese din curte. Ne e teamă la fiecare zgomot. Se poate întâmplă oricui. Un criminal e liber, iar noi stăm închiși în case de frica lui! Să fie prins și băgat la pușcarie. Bărbatul asta care a murit era liniștit, nu a făcut scandal cu lumea, nu se certa, nu avea probleme. Cine știe ce a fost?! Să fie prins criminalul cât mai repede!”.

Familia lui Vasile Dardara își revine cu greu din șoc. Cu toții vor ca vinovatul să plătească pentru fapta sa. Rudele cred că motivul care i-a adus sfârșitul bietului om ar fi o neînțelegere mai veche cu niște proprietari de animale din zonă, care își pășteau vitele pe pământul victimei.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: