Home » Administratie » 100 de câini au fost înscriși pentru sterilizare

100 de câini au fost înscriși pentru sterilizare

Stăpânii de câini din Bârlad au început să conștientizeze importanța sterilizării câinilor și au dat curs campaniei de sterilizare organizate de Asociația „Seelen für Seelchen” și Asociația „Chance-Care”. În decurs de o săptămână au fost înscriși pentru sterilizare 100 de câini și pisici. Stăpânii de câini nu și-au înscris doar câinii din curte ci și câini maidanezi de care au grijă. Unii au venit cu câte 5-6 cățele pe care le-au înscris pe lista de așteptare și au fost de acord cu condiția propusă de asociație, aceea de a găzdui în curțile lor și câinii maidanezi, după sterilizare. Bârlădenii sunt de acord cu această propunere, mai ales că sterilizarea unui singur câine costă peste 100 de lei, bani pe care nu-și permit să-i aloce pentru astfel de operații.
Sterilizarea propriu-zisă, prima din această campanie, va fi realizată pe 28 și 29 mai, într-o rulotă specială, dotată cu toate ustensilele și medici ai Asociației „Seelen fur Seelchen”. Proprietarii de câini pot să-și înscrie patrupedele pentru sterilizare, urmând ca apoi, în ordinea înscrierii, să fie onorate toate solicitările. Pentru început, vor fi sterilizați câinii ai căror proprietari locuiesc în cartierele Munteni și Podeni. Înscrierile se fac, deocamdată, la numărul de telefon 0745.583.476, persoana de contact fiind Didona Clapon.
Încet, încet mentalitatea în rândul proprietarilor de câini din Bârlad începe să se schimbe. Indiferent de cât de mulți câini ar fi strânși de pe străzi și duși în adăpost, soluția rezolvării problemei câinilor comunitari rămâne sterilizarea. Câinii nu ajung în stradă întâmplător, ci fiindcă sunt lăsați să iasă din curți de către stăpâni. Dacă stăpânii de câini vor fi de acord cu sterilizarea propriilor câini, dar vor înscrie pentru sterilizare și câini comunitari din apropierea locuinței lor (fie bloc, fie casă), în doi ani pe străzile Bârladului nu vor mai exista câini agresivi, bolnavi sau maltratați, iar neplăcerile provocate de aceștia vor dispărea și ele. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: