Home » Invatamant » Simpozion național la Bârlad

Simpozion național la Bârlad

În cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad va organiza astăzi un simpozion în cadrul căruia vor avea loc schimburi de bune practici, dar, în același timp, liceul își va putea promova și imaginea la nivel național.

Astăzi, de la ora 16, în sala de conferințe a Cinematografului „Victoria”, va avea loc simpozionul „Provocări și soluții pentru un mentor eficient”. Inițiativa acestui simpozion a aparținut Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, activitatea fiind organizată în parteneriat cu Liceul Pedagogic și Primăria Bârlad.

Simpozionul va fi structurat pe mai multe secțiuni: evocări de portrete ale dascălilor de ieri și de azi, importanța formării inițiale în cariera didactică, exemple de bune practici, adaptarea școlii la cerințele copilului, cu dificultăți de învățare, evaluarea cunoștințelor versus evaluarea competențelor dobândite.

Simpozionul programat pentru ziua de 20 mai este unul de specialitate, se adresează formatorilor de cadre didactice. Este important că au răspuns invitației noastre zeci de cadre didactice din 53 de orașe ale țării, cadre care nu vor fi toate prezente fizic , ci prin lucrările pe care le-au elaborat și pe care ni le-au trimis. Noi le-am adresat invitația în urmă cu două luni și răspunsul lor ne-a onorat. De altfel, am scos și un CD și am editat o carte cu ISBN în care am prezentat toate lucrările cadrelor care au răspuns invitației noastre”, ne-a declarat Gabriela Pașca, directoarea Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad. 

Cartea și CD-ul reprezintă un document didactic menit să-i ghideze pe formatorii de cadre didactice. La simpozion vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, cadre universitare, cadre didactice din Bârlad și alte județe. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: