Home » Invatamant » Bârlădenii de la Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu”, campioni naționali la rugby – tag

Bârlădenii de la Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu”, campioni naționali la rugby – tag

Școala Gimnazială “Manolache Costache Epureanu” din Bârlad a devenit campioană națională la rugby-tag după ce a câștigat etapa finală din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor. La competiția care s-a desfășurat chiar la Bârlad, găzduită de Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, au participat opt echipe. Pe lângă campioni, au mai luptat pentru trofeu și școli din București și județele Bistrița – Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Prahova și Vâlcea. Organizatorii au oferit condiții excelente și nu au lăsat nimic la voia întâmplării. O salvare s-a aflat în imediata vecinătatea terenului pe întreaga durată a jocurilor, pentru a interveni prompt în cazul unor evenimente nefericite. La evenimentul sportiv care a fost un succes au fost prezenți și reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ai Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și ai Primăriei Bârlad.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eCYRSEUr72w&w=560&h=315]

Sportivii au dat dovadă de calități deosebite, motiv pentru care COSR a hotărât să îi încurajeze spre a deveni profesioniști și i-au premiat cu echipamente complete de joc (tricouri, șorțuri, jambiere, adidași) și mingi. Pentru a confirma nivelul ridicat de joc și importanța acordată sectorului juvenil de către oficiali, la competiție au arbitrat arbitri de rang înalt. Este vorba despre Ionuț Bodea, care este arbitru internațional, dar și Bucur Sorinel și Claudiu Carabăț, arbitri FRR.

popa_ciprian22“A fost o competiție reușită, cu un nivel tehnic foarte bun, iar ideea de a face o competiție la nivel gimnazial, cu premii deosebite din partea Comitetului Olimpic și Sportiv este una care va conta mult în evoluția sportivilor. Federația Română de Rugby dorește să mulțumească echipelor participante și în mod special profesorilor care s-au implicat în această activitate. Scopul nostru este să dezvoltăm valorile rugby-ului: disciplina, respectul, pasiunea, încrederea și solidaritatea.”, ne-a declarat Ciprian Popa, administratorul Centrului Olimpic de la Bârlad și director regional de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby.

Pe locul doi s-a clasat Școala Gimnazială “Artemiu Publiu Alexi” din Sîngeorz – Băi (județul Buzău), antrenor Ana runcan. Au completat podiumul brașovenii de la Școala Gimnazială Sâmpetru, antrenați de profesor Petrule Daniel. Iar pe locul patru s-au clasat bucureștenii de la Școala Gimnazială “Mihai Botez”, profesor Georgiana Hurmuz. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: