Home » Justitie » Fostul șef al Poliției Locale Vaslui va sta cinci ani după gratii!

Fostul șef al Poliției Locale Vaslui va sta cinci ani după gratii!

de Răzvan CĂLIN

Laurențiu Turbatu va ispăși această pedeapsă pentru că a delapidat instituția pe care a condus-o până în 2012.

Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis la finele săptămânii trecute ca Laurențiu Turbatu, cel care a condus Poliția Locală din municipiul reședință de județ, să-și petreacă următorii cinci ani după gratii. Pedeapsa a încasat-o pentru că a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals.

Turbatu a fost trimis în judecată de procurori încă de acum trei ani, fiind acuzat că a constituit un grup infracțional din care făceau parte mai mulți agenți din cadrul Poliției Locale Vaslui. Conform rechizitoriului, în perioada 2005 – 2011, Turbatu și acoliții săi au avut o activitatea infracțională fructuoasă. Turbatu, pe atunci șef al Poliției Locale Vaslui, a pus la cale o inginerie prin care o parte din subordonații săi întocmeau documente financiar – contabile false în vederea decontării contravalorii carburantului consumat de mașinile instituției. În acest fel, mii de kilometri fictivi au fost decontați lunar de Turbatu.

”Expertiza contabilă a scos la iveală că între consumul de combustibil înregistrat în foile de parcurs și cel calculat conform kilometrajului înregistrat la bordul mijloacelor auto, este o diferență de 53.802,32 litri. Pentru efectuarea calculului au fost stabilite prețurile medii ale carburantului practicate de furnizori în perioada supusă expertizei”, s-a precizat în rechizitoriul întocmit de procurorii vasluieni.

Prejudiciul cauzat se ridică la peste 200.000 de lei, drept pentru care a fost instituit sechestru asiguratoriu pe bunurile deținute de Turbatu. Sentința emisă de Judecătoria Vaslui, ea putând fi atacată în termen de 10 zile.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: