Home » Invatamant » Bârlădeanca Miruna Diaconescu a obținut Premiul UCMR la Brăila

Bârlădeanca Miruna Diaconescu a obținut Premiul UCMR la Brăila

Miruna Diaconescu, elevă a Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad și a Școlii de canto conduse de prof. Dragoș Gheorghiu, nu ne-a dezamăgit. A reușit să obțină la Concursul Internațional de Interpretare a Muzicii Ușoare „George Grigoriu” de la Brăila un premiu special. Miruna a obținut premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).

Talentata interpretă din Bârlad a deschis concursul sâmbătă, 21 mai, plină de emoție, dar a reușit să aibă o prestație de calitate, dublată de o prezență scenică remarcabilă.

Faptul că a reușit să obțină un premiu mă bucură enorm. Concursul «George Grigoriu» este un concurs greu, cu interpreți valoroși, cu vârste diferite și experiențe diferite. Vocea Mirunei a fost remarcată și lucrul acesta este cel mai important. A avut aplomb, carismă dar și emoții, inerente unui concurs, mai ales că a fost prima concurentă, cea care a deschis competiția muzicală de calibru”, ne-a declarat Dragoș Gheorghiu, profesorul de canto al Mirunei Diaconescu.

Frumoasa și talentata adolescentă din Bârlad recunoaște că a avut mari emoții, dar se declară încântată de rezultatul obținut.

Sunt foarte fericită că am fost aleasă în urma preselecției să particip în cadrul unui asemenea festival de renume din țară. Recunosc că am avut ceva emoții sâmbătă seara, având in vedere că am deschis spectacolul, dar am preferat să cred că numărul 1 este un număr norocos pentru mine. Eu consider ca m-am descurcat bine pe scenă, m-am simțit extraordinar, am simțit mesajul pieselor pe care le-am cântat și cred că la fel și juriul, dar și publicul. Concurenții au fost foarte buni, concursul «George Grigoriu» este cel mai greu festival din țară. Sunt foarte încântată că am fost aleasă, dintre atâția participanți la preselecție, să cânt alături de marele band al domnului Ionel Tudor și că am reușit să obțin premiul UCMR”, ne-a spus Miruna Diaconescu.

Rezultatul obținut de eleva lui Dragoș Gheorghiu, ca de altfel și celelalte performanțe ale școlii de canto din Bârlad, au contribuit la recunoașterea pe plan național a calității acesteia. Astfel, Bârladul își face încet dar sigur loc în rândul orașelor apreciate pentru nivelul de pregătire a concurenților care participă la asemenea festivaluri. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: