Home » Invatamant » Cei mai buni elevi actori, premiați

Cei mai buni elevi actori, premiați

După o pauză de câțiva ani, Festivalul Teatrelor de Elevi a fost reactivat în cadrul ultimei ediții a Zilelor Culturale ale Bârladului. Au participat 11 formații de teatru din școlile și liceele bârlădene și o trupă din Ciocani, care au evoluat pe scena Teatrului „Victor Ion Popa”.

Cei mai buni s-au dovedit a fi elevii codreniști, care au obținut locul I cu piesa „Cântăreața cheală” de Eugen Ionescu (coordonatori Andreea Mereuță și Diana Stoica) și singurul premiu de interpretare care a revenit Luciei Mâniosu pentru rolul Doamna Smith din „Cântăreața cheală”. Locul II a fost atribuit Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, Teatru elevi 2care s-a prezentat cu piesa în limba engleză „Legenda lui Narcis și Echo” sub coordonarea profesoarei Mihaela Iacob. Locul III a fost câștigat de trupa de teatru a Liceului Tehnologic „Petru Rareș” pentru piesa „Soacra cu trei nurori”, coordonată de profesoarele Anca Doca și Mariana Plopeanu, iar premiul III ex equo a revenit trupei Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” pentru piesa „Noi și… tot noi” scrisă de eleva Andreea Ailincăi, coordonată de profesoara Luminița Bichir.

La categoria școli generale, locul I a fost câștigat de trupa Școlii „George Tutoveanu” cu piesa în limba franceză „Scufița roșie”, sub coordonarea profesoarei Lăcrămioara Condurache. Pe locul II s-a clasat trupa de teatru a Școlii „Teodor Medeleanu” din comuna Ciocani, îndrumată de profesoara Roxana Galan, pentru piesa „Ultimul cognit”.

Cei mai buni actori de gimnaziu s-au dovedit a fi elevii Școlii „Nicolae Tonitza”, în piesa „Five o’clock”, coordonați de profesoara Vasilica Pintilie.

„A fost o ediție reușită, în care elevii și-au putut demonstra veleitățile artistice, profesorii talentul regizoral, iar publicul tânăr, și nu numai, a putut beneficia de câteva ore plăcute de teatru”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bârlad.

Municipalitatea a locat pentru premierea elevilor actori o sumă de 2.000 de lei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: