Home » National » Cioloș: A venit vremea ca medicii care țin la meserie să nu mai stea pe margine așteptând

Cioloș: A venit vremea ca medicii care țin la meserie să nu mai stea pe margine așteptând

Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat luni pe medicii care ”țin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienți, să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei de sus să facă ceva”. 

”Accept această provocare a chirurgului Nicolae Fluieraș dar aștept și implicarea tuturor oamenilor onești care vor ca sistemul să se vindece!”, a scris șeful Executivului pe Facebook, postând un interviu în care medicul Nicoale Fluieraș afirmă că ”acest guvern de tehnocrați a fost numit ca urmare a presiunii străzii, după un eveniment aparent fără legătură cu politica, cu intenția clară de a eșua și pentru a ridica un pic presiunea de pe clasa politică în vederea alegerilor”.

”Eu, ca prim-ministru, și sunt convins că și ministrul Sănătății, vom spune tot ce constatăm că este greșit în sistem. Dar nu este suficient să spunem doar ce constatăm, va trebui să propunem și soluții, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autoritățile ‘să spună’ și ‘să facă’. A venit vremea ca medicii care țin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienți, să nu mai stea pe margine așteptând doar ca alții sau cei „de sus“ să facă. Ei sunt cei care știu cel mai bine cum stau lucrurile și trebuie să aibă forța să o spună, și cu rele dar și cu bune, acolo unde e cazul. Dacă pacientul nu vrea însănătoșirea (în acest caz pacientul fiind sistemul de sănătate), medicul singur (Guvernul în acest caz) nu poate să-l vindece”, a adăugat premierul.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: