Home / National / Majoritatea angajaților din Finanțe și ANAF câștigă cel puțin 4.000 lei net

Majoritatea angajaților din Finanțe și ANAF câștigă cel puțin 4.000 lei net

Majoritatea angajaților din Ministerul de Finanțe și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) câștigă lunar, în mână, potrivit datelor publicate de cele două instituții, mai mult de 4.000 lei, sumă similară cu cele mai mari salarii medii nete din economie, cum ar fi IT sau intermediere financiară.

Instituțiile bugetare ar trebui să își publice lunar, pe pagina de web, veniturile salariale nete, conform unei hotărâri a guvernului, din 2010. Obiceiul nu s-a păstrat și multe site-uri au informații vechi. Între timp, salariile au crescut în sistemul bugetar, unde lucrează 1,18 milioane de persoane, însemnând cam un sfert din totalul celor care au contracte de muncă în România.

Cheltuielile totale cu personalul bugetar au fost de 13,8 miliarde de lei în primul trimestru din 2016, față de 12,8 miliarde lei în aceeași perioadă a a anului trecut. Numai că, în 2015, în primul trimestru, au fost incluse în cheltuieli 1,5 miliarde lei pentru plata drepturilor obținute în instanțe. Prin urmare, cheltuielile s-au umflat în primele trei luni din acest an cu 2,5 miliarde lei după ce Parlamentul a votat o serie de majorări: 12% în instituțiile publice locale, 25% în sănătate și asistență socială, 15% în învățământ, 10% pentru alți bugetari în afară de cei din sănătate și educație.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: