Home » Invatamant » Performanță năucitoare a bărlădeanului cu IQ-ul lui Einstein – Patru universități din Marea Britanie se “bat” pentru a-l avea student

Performanță năucitoare a bărlădeanului cu IQ-ul lui Einstein – Patru universități din Marea Britanie se “bat” pentru a-l avea student

de Simona MIHAILA

Călin Pântea, tănărul bărlădean în vărstă de 22 de ani, al cărui coeficient de inteligență (IQ), egal cu cel al lui Einstein, l-a plasat în randurile Mensa la doar 17 ani, a reușit o performanță la care cei mai mulți tineri nici nu îndrăznesc să viseze. Toate cele patru universtități din Marea Britanie la care a aplicat l-au acceptat la studii.

Este vorba de UCL (University College London), Liverpool, Surrey și Swansea.

Chiar dacă oferta fiecăreia dintre cele patru instituții este extrem de tentantă, Călin a luat deja o hotărâre: va studia la cea mai celebră dintre acestea, respectiv la UCL, profilul fiind Biological Sciences.

pantea-calin“Surrey și UCL erau prioritare pentru mine, celelalte două fiind pe lista de rezervă. Opțiunea mea finală pentru UCL este bazată pe faptul că este o universitate destul de bine văzută pe plan internațional, investește foarte mult în cercetare, are aparatură de top. A mai contat și faptul că locația este bună, universitatea fiind amplasată exact în inima Londrei”, a declarat, pentru Est News, Călin Pântea.

În acest moment, Călin urmează să primească răspuns și de la o universitate din Danemarca la care a aplicat (țara unde a visat să studieze de când se știe), dar chiar dacă și acest răspuns va fi afirmativ, nu va reveni asupra deciziei de a studia în Marea Britanie.

A cântărit foarte mult și o vizită recentă pe care tânărul membru Mensa a făcut-o în această țară: “Am stat o lună la Londra și m-a captivat definitiv. Este un oraș extraordinar pentru mine”.

Partea cea mai frumoasă a acestei experiențe este că părinții lui Călin nu vor fi împovărați de cheltuielile necesare studiilor fiului lor, statul britanic fiind cel care va plăti.

“Este vorba, de fapt, de un împrumut guvernamental, un împrumut special acordat studenților care nu-și pot permite să plătească. Suma este de 9.000 de lire sterline pentru fiecare din cei trei ani universitari. Urmează a fi rambursat într-o manieră foarte convenabilă pentru mine, în momentul în care, după terminarea facultății, mă voi angaja. Când salariul meu depășește un anumit prag – circa 400 de lire sterline pe săptămână – din tot ce depășește acel prag, voi achita un anumit procentaj, cu posibilitatea de a le stinge împrumutul chiar și pe parcursul a 30 de ani”, a explicat Călin.

Băiatul care la 5 ani știa Luceafărul pe dinafară vrea să devină cercetător în genetica umană

Călin Pântea este cel mai tânăr membru Mensa din județul Vaslui. Mensa este organizația din care fac parte oamenii cu un coeficient de inteligență (IQ) de minimum 132, adică acel nivel în care se plasează doar 2% din populația planetei. Diversele teste de inteligență pe care Călin le-a făcut de-a lungul anilor i-au indicat un IQ cuprins între 140 și 160. În acest interval s-a plasat IQ-ul câtorva dintre cele mai de seamă calin-panteapersonalități ale umanității: Albert Einstein, Bill Gates, Honore de Balzac, Napoleon Bonaparte Abraham Lincoln, Al Gore.

La vârsta de 2 ani, Călin Pântea știa literele, la 4 ani își citea singur poveștile, iar la 5 ani știa pe de rost toate cele 99 de strofe ale poeziei “Luceafărul”.

Călin a fost elev la Colegiul Național “Gh. R. Codreanu”. Nu a putut pleca în străinătate la studii imediat după absolvire, din cauza statului român care nu a fost în stare să-i dea la timp diploma de Bacalaureat. Între timp, tânărul s-a înscris la Facultatea de Biologie din cadrul Universității București, dar a abandonat-o după primul an din cauză că se plictisea foarte tare la cursuri.

Călin a explicat: “Nu mi-au plăcut profesorii. Sunt prea severi cu studenții slabi și mult prea indiferenți față de cei buni, față de cei cu potențial. Primilor le cer prea mult, iar pe noi nu ne ajută cu nimic. Există și excepții, dar cei mai mulți profesori nu sunt interesați să-i ajute pe studenți să învețe. Vin la cursuri, spun ce au de spus și pleacă. Nu m-am simți stimulat. Plus că se pune accent foarte mult pe teorie. Nejustificat de multă. Nu se lucrează aproape deloc în laborator. Iar puținul care se face nu are prea mare legătură cu subiectele predate la cursuri. Sunt foarte multe materii care nu folosesc pe viitor”.

Visul său este să ajungă cercetător, domeniul său de suflet fiind genetică umană.

Citeste si: Bârlădeanul cu IQ-ul lui Einstein, singurul membru Mensa din județ – Călin Pântea, printre cei 2% cei mai inteligenți oameni de pe planetă

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: