Home » Technology » Prima pereche de căști „inteligente”, traduce în timp real conversațiile

Prima pereche de căști „inteligente”, traduce în timp real conversațiile

de Dan Dobrovolschi

Startup-ul american Waverly Labs își propune să elimine toate barierele lingvistice existente, iar în acest sens, newyorkezii au inventat prima pereche de căști „inteligente”, care au capacitatea de a traduce în timp real conversațiile dintre utilizatori. 

Potrivit Descoperă, produsul, denumit „Pilot”, are forma unei căști wireless obișnuite. El funcționează fără conexiune la internet, cuvintele fiind traduse prin intermediul soft-ului cu care este prevăzut dispozitivul.

Pilot va fi lansat în cursul săptămânii viitoare, pe platforma Indiegogo, însă compania va începe livrările de-abia de anul viitor. Inițial, dispozitivul va putea fi folosit pentru a traduce conversații în limbile engleză, spaniolă, franceză și italiană. Reprezentanții Waverly Labs spun că alte limbi vor fi disponibile în curând. Printre acestea se numără hindi, arabă și limbile slave.

Trebuie menționat faptul că producția în masă a lui Pilot nu a fost încă începută. Cu toate acestea, compania spune că va dezvălui mai multe informații în această săptămână pe site-ul său.

Până acum, detaliile tehnologice referitoare la modul în care funcționează Pilot sunt destul de puține. Se știe doar că dispozitivul este capabil să funcționeze fără o conexiune la internet, prin asocierea cu o aplicație disponibilă pe smartphone-uri.

Prețul de vânzare al unui dispozitiv de tip Pilot va fi între 249 și 299 de dolari, însă dacă viitorii clienți își vor rezerva câte un produs, îl vor putea cumpăra la prețul de 129 de dolari.

În fiecare ambalaj vor fi incluse câte două căști, care vor putea permite desfășurarea unei conversații între două persoane, în limbi diferite. Această variantă a dispozitivului funcționează numai dacă ambii interlocutori îl poartă.

Americanii de la Waverly Labs susțin că, în viitor, Pilot va putea traduce conversații indiferent de sursa al cărui semnal o interceptează.

Sursa: mediafax.ro

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: