Home » Social » Și-a anunțat familia că pleacă la o stână, dar s-a aruncat într-o fântână! Cum a descris cumnatul victimei gestul disperat!

Și-a anunțat familia că pleacă la o stână, dar s-a aruncat într-o fântână! Cum a descris cumnatul victimei gestul disperat!

de Răzvan CĂLIN, Daniel MICU

Marți dimineață, liniștea satului Valea Mare din comuna Dumești a fost spartă de o descoperire macabră: într-o fântână din localitate a fost descoperit cadavrul unui bărbat.

mort-fantanaCea care a dat peste trupul neînsuflețit este o femeie în vârstă de 80 de ani. În jurul orei 8.15, bătrâna a mers să scoată apă din fântână, însă a sesizat că nu a putut ridica găleata. Așa că a cerut ajutorul unei vecine. Când au văzut că scot din fântână niște haine, s-au gândit imediat la ceea ce-i mai rău. Au sunat imediat la 112 și în zonă a ajuns un echipaj de poliție, dar și de la Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui. Însă, doar pompierii au fost cei care au reușit să scoată trupul neînsuflețit din fântână, de la o adâncime de cinci metri. Imediat, bărbatul a fost identificat ca fiind Costache Cioată, un localnic în vârstă de 43 de ani, care trăia de pe o zi pe alta păscând vacile oamenilor din sat. Era evident că bărbatul nu mai era în viață și, potrivit primelor concluzii, era căzut în fântână de câteva zile.

Medicii legiști sunt cei care vor stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs decesul, însă rudele, dar și vecinii, cred că omul și-a pus capăt zilelor. Și asta deoarece a mai încercat în trecut să își încheie socotelile cu viața. În luna martie a anului curent, Cioată a fost la un pas să ardă de viu în locuința sa după ce, băut fiind, a incendiat niște haine în mijlocul casei. Din fericire, atunci a fost salvat in extremis. Pentru că avea probleme mari cu alcoolul (fiind un consumator înrăit), Cioată a fost internat o perioadă de timp și la Psihiatrie, însă când a revenit în sat a continuat să bea. Rudele sale spun că nu asculta de nimeni. Nu era căsătorit și toți banii pe care îi câștiga ca văcar se duceau pe băutură.

”A fost o sinucidere corectă”

cumnat-mort-fantana”Duminică (22 mai, n.r.) a spus că se duce la o stână și a dispărut. El a mai avut tentative de sinucidere. A mai dat foc la casă. Nu lua tratament, dar nici nu era periculos. Mai ales când a rămas singur, fără părinți. Poliția m-a întrebat azi, că eu ma porcesc cu el de când cu casa, am zis că-l iert, că e cumnat și vreau să modific casa. Și azi a venit poliția că l-a găsit într-o fântână. Nu l-a împins nimeni. A fost sinucidere corectă! Cine să-și murdărească mâinile și să-l dea în fântână?! Când a dat foc la casă am venit la el să-l luăm la cules la vie. Nu a vrut să meargă. Nu a durat două ore și am văzut foc pe casă. A vrut să se spânzure. A zis că i-a fost frică. A fost și la spital, dar s-a apucat de băut iar. Îmi pare rău! Asta e, ce își face omul cu mâna lui…”, a povestit, reporterilor Est News, Petrică Ungureanu, cumnatul victimei.

Maria Vasiliu, cea care a făcut macabra descoperire, a declarat: ”Pe mine m-a dus Dumnezeu la apă. Am tras în sus și am scos o haină. Atunci am realizat că aici e un mort, vai de mine! Am strigat la o vecină și i-am zis că aici e un om mort. Vai de mine, m-am muiat! Îmi venea să cad, m-am speriat rău. Vă spun drept! Nici nu mă mai duc la apă. Mă duceam și noaptea la apă, dezbrăcată, nu îmi era frică la mine în poartă!”.

Un alt localnic care l-a cunoscut pe Cioată a povestit că omul prinsese darul băuturii, deși cândva fusese un om destoinic, gospodar: ”Trăia greu, dar era un bețiv ordinar. Bea fără rost. Nu se trezea niciodată. Păzea vitele oamenilor. Când era tânăr a fost însurat, dar l-a lăsat femeia. A lucrat un timp la brutărie, era harnic, cunoștea carte. Ba chiar a fost și gestionar. Dar a luat darul băuturii. Abia vorbea. Dar nu era periculos, nu sărea la oameni. Îl băteau până și copii”.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: