Home » Sport » Albița, loc de întâlnire între campionul național la șah al MAI și Anatoli Karpov, campionul mondial

Albița, loc de întâlnire între campionul național la șah al MAI și Anatoli Karpov, campionul mondial

Cornel Marius Ursan - Anatoli KarpovInspectorul principal Cornel Marius Ursan, campion național la șah al Ministerului Afacerilor Interne, a primit alături de colegii săi din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița vizita campionului mondial Anatoli Karpov.

„Desi nu este la prima vizită în România, el susținând în trecut mai multe proiecte de promovare a șahului în țara noastră, prezența campionului mondial în Punctul de Trecere a Frontierei Albița a iscat emoții vii, cu precădere tânărului nostru coleg Cornel Marius Ursan, care împărtășește aceeași pasiune pentru sportul minții și convingerea importanței incontestabile a șahului în dezvoltarea copiilor. Acesta i-a oferit marelui maestru rus revistă «Frontiera», editată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române și o distincție acordată de Corpul Național al Polițiștilor. Totodată, cei doi campioni au făcut câteva mutări pe tabla de șah”, se arată într-un comunicat de presă remis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Anatoli Karpov a participat, ieri, după întâlnirea cu polițiștii de frontieră vasluieni, la simpozionul internațional ”Educație prin șah”, care a fost organizat în Aula Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași și care are că temă ”Rolul șahului asupra educației școlarului”. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: