Home » Invatamant » Doi elevi ai Școlii „N.N. Tonitza” Bârlad au ridicat sala în picioare la Concursul de interpretare de la Tulcea

Doi elevi ai Școlii „N.N. Tonitza” Bârlad au ridicat sala în picioare la Concursul de interpretare de la Tulcea

Rezultate excelente, pe bandă rulantă! Elevii Școlii de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad s-au remarcat din nou, de această dată la Concursul Național de Interpretare pentru elevi, de la Tulcea, desfășurat în perioada 20 -22 mai.

pruteanu-razvan1Din cei 13 elevi ai Școlii „N. N. Tonitza” participanți la concurs, trei au obținut premiul I, iar doi finaliști au cântat în cadrul galei concursului. Este vorba despre Răzvan Pruteanu (flaut), clasa a VI-a, coordonat de profesoara Aida Pârvu și corepetitor prof. Emilia Mocanu, și despre Eduard Botez, clasa I pian, profesor coordonator Ancuța Oancă. Alături de acești doi finaliști care au obținut câte 100 de puncte, a mai obținut locul I, la o mică diferență de punctaj, și Nicușor Huțuleac la trompetă, coordonat de prof. Marius Pârvu ,alături de corepetitor prof. Emilia Mocanu.

”Este copleșitor să vezi că rezultatele muncii elevilor și profesorilor sunt încununate de Eduard Botezsucces. Școala noastră a avut în gală doi finaliști, alături de care au mai evoluat doar elevi din Tulcea și București. Palmaresul este impresionant dacă ne gândim că toți elevii au venit cu premii. Școala a obținut prin elevii ei un premiu II la pian, șase premii III (cinci la pian și unul la chitară) și trei mențiuni”, a declarat prof. Mariana Bogos, directoarea Școlii „N. N. Tonitza”.

La același concurs, au fost premiați și doi elevi ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, foști elevi ai Școlii „N. N. Tonitza”. Ana Maria Pruteanu (flaut) a fost recompensată cu premiul I iar Elena Sbârcea cu premiul III la flaut. Ambele eleve au fost coordonate de profesoara Aida Pârvu.

Elevii Școlii de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” aleg de obicei să urmeze filiera Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” – Academia de Arte „George Enescu” din Iași.

La concursul de interpretare de la finele săptămânii trecute, o figură frumoasă a făcut și Eduard Ene, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, și el un fost elev al școlii de muzică din Bârlad. Acesta a obținut la flaut locul I, evoluând și ca finalist în cadrul galei. Alături de Eduard Ene a evoluat și Daniel Ștefan Țurcanu la clarinet, și el fost elev al Școlii „N. N. Tonitza”, actualmente elev al Colegiului „Octav Băncilă” din Iași. Cei doi bârlădeni au fost acompaniați în cadrul concursului de alt bârlădean, și el absolvent al Școlii „N. N. Tonitza”. Este vorba despre Răzvan Pârvu, student în anul IV la Compoziție în cadrul Academiei de Arte „George Enescu” din Iași. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: