Home / Invatamant / Performanță unică în județ – Elevul Andrei Popa, de la LMK Vaslui, uimește din nou!

Performanță unică în județ – Elevul Andrei Popa, de la LMK Vaslui, uimește din nou!

Andrei Popa, de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, s-a calificat, pentru al doilea an consecutiv, și la Olimpiada Internațională de Informatică ce va avea loc în august în capitala Republicii Tatarstan (Federația Rusă), după ce, în urmă cu două săptămâni, a primit și biletul pentru balcaniada de informatică din Cipru.

Performanță unică obținută de un elev în clasa a XI-a de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Andrei Popa a reușit să se califice, pentru al doilea an consecutiv, la cea mai importantă competiție școlară dedicată specialiștilor în IT, respectiv Olimpiada Internațională de Informatică. Este deja a doua reușită pentru acest adolescent în decurs de doar jumătate de lună, după ce a obținut biletul și pentru Balcaniada de Informatică, ce va avea loc în iulie în Cipru.

Calificarea lui Andrei Popa la olimpiada internațională a venit în urma celui de-al doilea baraj susținut, în ultima săptămână, la Măgurele (Ilfov). Este o adevărată performanță pentru județul Vaslui, mai ales că îl avem și pe Andrei Chiriac, de la Liceul Ștefan Procopiu, calificat la Olimpiada Europei Centrale de Informatică”, a declarat Lidia Rășcanu, inspector în cadrul ISJ Vaslui.

Așadar, Andrei Popa este pentru al doilea la rând în primii patru elevi din țară la informatică, el urmând să meargă în luna august la Olimpiada Internațională de Informatică ce se va desfășura anul acesta în Kazan, capitala Republicii Tatarstan (Federația Rusă). (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: