Home » Business » Decizie fulgerătoare. Gigantul american Intel își închide birourile de la București. Peste 150 de softiști au fost puși pe liber. Citiți scrisoarea noului CEO, care anunța o restructurare masivă la nivel global

Decizie fulgerătoare. Gigantul american Intel își închide birourile de la București. Peste 150 de softiști au fost puși pe liber. Citiți scrisoarea noului CEO, care anunța o restructurare masivă la nivel global

Compania americană Intel, care are un centru de dezvoltare software la București din 2010, va închide biroul din Capitală, potrivit unor informații ZF. Decizia vine la scurt timp după ce CEO-ul companiei, Brian Krzanich, a anunțat un plan de restructurare care va afecta 12.000 de angajați ai Intel la nivel global, adică 11% din efectivul total al angajaților companiei, până la mijlocul anului 2017.

În 2014, Intel Software Development SRL a avut o cifră de afaceri de 56,7 milioane de lei (cu o treime peste nivelul din 2013), un profit net de 4 milioane de lei (cu 14% peste nivelul din 2013) și un număr mediu de 168 de salariați (cu 67 mai mulți decât în 2013), potrivit celor mai recente informații disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe. În cadrul centrului de la București lucrează în principal ingineri software care derulează activități de cercetare și dezvoltare pentru tehnologii open source și soluții de calcul de generație viitoare.

Tot în România, Intel mai are un centru de cercetare-dezvoltare la Galați, centru al Wind River, companie achiziționată de Intel în 2009, care activează ca subsidiară independentă. Activitatea Wind River din România nu va fi afectată de planul de restructurare, potrivit datelor ZF. În 2014, Wind River Systems România a avut o cifră de afaceri de 35,7 milioane de lei, un profit net de 2,4 milioane de lei și un număr mediu de 160 de angajați.

Până la publicarea acestui material, reprezentanții Intel nu au răspuns solicitării ZF privind motivele care au stat la baza deciziei de închidere a biroului de la București.

Intel este cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de 55,4 miliarde de dolari la nivel mondial și are peste 107.000 de angajați, mai bine de jumătae din aceștia fiind localizați în Statele Unite.

Sursa: zf.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: