Home » Invatamant » Expoziție colorată, pentru 1 Iunie, la CARP

Expoziție colorată, pentru 1 Iunie, la CARP

Orașe de basm, blocuri viu colorate, fețe luminoase, copaci cât casa și copii zâmbitori. Acestea au fost ingredientele expoziției de lucrări realizate de copiii de la grupa „Buburuzelor” din cadrul Grădiniței nr. 5 din Bârlad.

Peste o sută de desene și picturi au fost prezentate ieri, în cadrul unei activități organizate de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad în parteneriat cu Grădinița nr. 5.

Ca în fiecare an, CARP sărbătorește Ziua Internațională a Copilului înainte de 1 Iunie, astfel încât copiii să fie liberi de ziua lor, să petreacă împreună cu părinții și bunicii lor, să primească dulciuri și alte cadouri. Le-am pregătit, fiecăruia în parte, câte o diplomă și bomboane, dar cel mai mult s-au bucurat de oportunitatea de a-și prezenta lucrările într-o expoziție”, ne-a declarat Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.

Copiii care au expus desenele pline de exuberanță sunt coordonați la grupă de educatoarele Mihaela Pleșu și Ana Maria Bejenaru. Expoziția a fost prezentată de profesorul Gruia Novac, bunic, la rândul său.

Am rămas copleșit de aparent mâzgălelile colorate ale copiilor, după ce am vizionat cu o zi înainte lucrările. Am plecat cu un mănunchi de impresii și cu imaginea minunată asupra lumii, pe care o au acești copii de grădiniță. Nu există ură, ci numai bucurie, nu există gri, ci numai roz, iar fetițele sunt întotdeauna prințese”, ne-a mărturisit Gruia Novac.

Alături de talentații preșcolari au fost angajații CARP, bunici, părinți și prieteni ai micilor artiști.

Buburuza este o gâză simpatică. E o bomboană care nu poate fi mâncată, dar e foarte dulce”, așa a descris unul dintre prichindei buburuza, insecta care le-a inspirat pe educatoarele Grădiniței nr. 5, atunci când au ales numele grupei artiștilor plastici de o șchioapă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: