Home » Sport » Memoriul depus de HC Vaslui a fost respins: Vasluienii vor disputa barajul pentru a rămâne in Liga Națională

Memoriul depus de HC Vaslui a fost respins: Vasluienii vor disputa barajul pentru a rămâne in Liga Națională

Comisia Centrală de Competiții a decis, ieri, că HC Vaslui va disputa turneul de baraj de la Brașov pentru a rămâne, sau nu, în Liga I.

Nedumerirea cu privire la cum ar trebui stabilit clasamentul final în play-out din cauza egalitații de puncte dintre HC Vaslui, HCM Minaur Baia Mare și Energia Targu – Jiu a fost clarificată. Membrii comisiei și-au expus fiecare punctul de vedere vis-a-vis de echipa care trebuie să meargă la baraj pentru rămânerea în Liga Națională: HC Vaslui ( dacă se iau în calcul rezultatele directe atât din sezonul regulat cât și din play – out) sau Minaur Baia Mare (dacă se iau în calcul doar  rezultate din play-out). Supunându-se la vot cele două variante existente, rezultatul votului a fost: 10 voturi pentru participarea echipei HC Vaslui și două abțineri. S-a ținut seama de toate jocurile jucate de cele trei echipe, atât în campionatul regulat, cât și în play – out, datorită faptului că play – out-ul a început ținând seama de rezultatele din campionatul regulat. HC Vaslui a făcut, miercuri dimineață, apel la Consiliul de Administrație, după ce a aflat, marți seară, că trebuie să se prezinte peste trei zile la un turneu de baraj pentru menținerea în Liga Națională. Federația Romană de Handbal a anunțat luni că Minaur Baia Mare va evolua la sfârșitul săptămânii, la Brașov, pentru supraviețuire în primul eșalon, însă Comisia de Competiții a omologat o zi mai târziu clasamentul la sfârșitul sezonului play-out cu Minaur în fața Vasluiului.

Clasamentul final este:

1 HCM Baia Mare 36 PCT-14 PCT (clasament în 3)

2 ASC Energia Tg. Jiu 36 PCT-11 PCT (clasament în 3)

3 HC Vaslui 36 PCT-8 PCT (clasament în 3)

Vasluienii ar trebui să joace și să câștige vineri și sâmbătă meciuri cu Știința Municipal Bacău și CSU CNOT Brașov pentru a rămâne în primul eșalon de handbal masculin. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: