Home » Social » Filarmonica „Moldova” Iași cântă în Parcul Copou din Vaslui, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați olimpicii din județ

Filarmonica „Moldova” Iași cântă în Parcul Copou din Vaslui, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați olimpicii din județ

Filarmonica „Moldova” Iași va susține, sâmbătă seara, un spectacol extraordinar în Parcul Copou din Vaslui, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați olimpicii din județ care au obținut premii importante la nivel național opri s-au calificat la faza internațională.

Cei mai buni 15 elevi din județul Vaslui care, în acest an, au făcut performanță la olimpiadele școlare vor fi premiați în cadrul unei gale organizată de Primăria Vaslui în Parcul Copou. Ca în fiecare an, evenimentul deosebit va fi întregit de către orchestra și corul Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași, care va interpreta o serie de arii bine cunoscute ale unor compozitori de muzică clasică, precum Strauus, Dvorak, Smetana sau Borodin. Concertul se va desfășura în aer liber și, cu toate că locurile pe scaune vor fi ocupate doar de către cei cu invitații, publicul spectator va puterea asculta gratuit operele de pe băncile din parc.

Premiile în bani vor fi acordate de către Clubul Rotary la 15 elevi care au obținut premii la olimpiadele naționale ori s-au calificat la faza internațională. Astfel, pe lista premiaților se află Adrian Dublea – premiul I la istorie, Roberta Nechita – premiul I la limba latină, Alexandra Deszo – premiul I la limba neogreacă, Paul Răileanu – premiul II la limba rusă, Larisa Simion – premiul II la limba italiană, Alex Butnaru, premiul II la limba spaniolă, Dragoș Patrichi – premiul II la limba spaniolă, Andrei Bordeianu – premiul II la fizică, Andrei Chiriac – premiul II la informatică, Andrei Arsene – premiul III la limba rusă, Radu Neacșu – premiul III la limba rusă, Ioana Aelenei – premiul III la filozofie, Vlad Sîmbotin – calificare la olimpiada internațională de biologie, Andrei Popa – calificare la olimpiada internațională și la balcaniada de informatică, Gianina Butnariu – calificare la olimpiada internațională de biologie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor