Home » Administratie » Buletinele de vot au ajuns la Vaslui, fiind depozitate în sala mare de ședințe a Consiliului Județean

Buletinele de vot au ajuns la Vaslui, fiind depozitate în sala mare de ședințe a Consiliului Județean

Cele peste 1,2 milioane de buletine de vot pentru alegerile locale din 5 iunie au ajuns la Vaslui de la Imprimeria Națională, acolo unde au fost tipărite, până la predarea acestora către președinții birourilor electorale de circumscripție fiind depozitate în sala de ședințe a Consiliului Județean Vaslui.

Alegerile locale din 5 iunie au intrat în linie dreaptă pe ultima sută de metri. După verificări și răsverificări, cele peste 1,2 milioane de buletine de vot cu numele candidaților la Consiliul Județean, primării și consilii locale au fost tipărite și aduse în județ. Din lipsă de spațiu, Prefectura Vaslui a decis să le depoziteze în sala mare de ședințe a Consiliului Județean, acolo unde vor rămâne, pentru câteva zile, sub pază militarizată. În a doua parte a săptămânii, vor fi predate președinților Birourilor Electorale de Circumscripție (BEC) din fiecare oraș sau comună.

Președinții de BEC, însoțiți de primar și polițiști, sunt programați pe zile pentru a se prezenta la Prefectură în vederea preluării buletinelor de vot. Acestea vor fi ulterior depozitate într-o încăpere a primăriei, sub pază militarizată, iar apoi vor fi predate președinților secțiilor de votare”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

În cursul zilei de astăzi, va începe instruirea președinților și locțiitorilor secțiilor de votare, după ce aceștia au fost desemnați, prin tragere la sorți computerizată, în a doua jumătate a săptămânii trecute. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: