Home » Administratie » Peste 1.500 de copii și adolescenți din țară și străinătate, reuniți la Vaslui la cel mai mare festival de dans

Peste 1.500 de copii și adolescenți din țară și străinătate, reuniți la Vaslui la cel mai mare festival de dans

Peste 1.500 de copii și adolescenți din țară și străinătate au participat, în week-end, la cel mai mare festival internațional de gimnastică și dans organizat la noi în județ, ajuns în acest an la cea de-a XXXII-a ediție.

Străzile și zona centrală a municipiului Vaslui s-au transformat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-un adevărat furnicar. Mii de elevi, părinți și îndrumători, mulți veniți din țară și străinătate, au lăsat deoparte grijile cotidiene pentru a participa la cel mai mare concurs de gimnastică și dans organizat la noi în județ, Festivalul Internațional de Gimnastică și Dans „Prietenia”. Totul a debutat cu o paradă a costumelor, o defilare a celor peste 1.500 de participanți pe traseul Palatul Copiilor – Piața Civică a municipiului Vaslui, urmată de deschiderea oficială a evenimentului, care capătă anvergură de la an la an.

Mulțumesc pentru prezența dumneavoastră la Vaslui și organizatorilor care au trudit luni de zile pentru acest eveniment. Cei care ați venit din Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova și din celelalte județe ale țării vă doresc să reveniți cu același drag, să vă bucurați de ospitalitate. Și să nu uitați un singur lucru: câștigători sunteți cu toții”, le-a transmis participanților primarul Vasile Pavăl.

Pe lângă oaspeții din străinătate, la festival au participat trupe de dans din Bacău, Brașov, Brăila, Călărași, Giurgiu, Iași, Pașcani, Roman, Sinaia, Slobozia, Suceava, Târgu Neamț, precum și grupuri de copii și adolescenți de la noi din județ de la unități de învățământ din Huși, Berezeni, Hoceni, Muntenii de Jos, Oșești, Vladia și Văleni. Cele peste 120 de formații au evoluat timp de peste zece ore pe scena Teatrului de Vară, premierea celor mai buni competitori făcându-se într-un cadru festiv. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: