Home » Social » Tragedie la CSCPH Bârlad! Un tânăr de 19 ani a murit

Tragedie la CSCPH Bârlad! Un tânăr de 19 ani a murit

de Răzvan CĂLIN

Un tânăr de 19 ani, instituționalizat aici de mai mulți ani, a decedat din cauza afecțiunilor grave de care suferea.

Ziua de duminică, 29 mai, a fost una cât se poate de tristă pentru angajații Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoana cu handicap (CSCPH) din Bârlad: unul dintre tinerii instituționalizați aici, în vârstă de 19 ani, a decedat la primele ore ale dimineții. Trebuie spus că băiatul era instituționalizat de foarte mulți ani, perindându-se prin diferite centre de specialitate ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Suferea din naștere de mai multe afecțiuni extrem de grave și doar faptul că a beneficiat de sprijin din partea statului a făcut totuși să apuce această vârstp.

petcu_mirelaÎn jurul orei 7.30, tânărul a început să se simtă din ce in ce mai rău și deși la fața locului a fost chemată de urgență o ambulanță, echipajul medical nu a mai putut face altceva decât să constate decesul.

”În ultimele șase luni starea de sănătate a băiatului s-a deteriorat foarte puternic. Era monitorizat în permanență, tot timpul țineam legătura cu spitalul din localitate. În ultimul timp aproape că ajunsese să facă zilnic drumuri la spital. Din păcate, cu toate eforturile noastre și ale medicilor, a decedat în această dimineață. E un moment trist pentru noi. Dumnezeu să-l ierte!”, ne-a declarat Mirela Petcu, directorul CSCPH Bârlad.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost depus la Morga Bârlad, însă este puțin probabil că va fi supus unui examen necroptic, dat fiind istoricul său clinic cunoscut. De înmormântare și toate cele necesare înhumării creștinește se va ocupa DGASPC Vaslui, în colaborare cu Primăria Bârlad. Și asta chiar dacă deși sunt în viață, părinții băiatului nu au schițat nici un gest că le pasă, mai ales că de mulți ani aceștia nici nu s-au interesat de soarta copilului lor.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: