Home » Social » Concurs de interpretare pentru nevăzători

Concurs de interpretare pentru nevăzători

Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) – Filiala Vaslui a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul din Bârlad, un concurs de muzică populară și romanțe. Deși la nivel național concursul „Ion Blăjan” se organizează de mulți ani, ANR Vaslui a organizat pentru prima dată acest concurs. Au participat doi soliști la secțiunea Muzică populară și șapte la secțiunea Romanțe, iar cei mai buni vor participa la finala pe țară a concursului, care va avea loc între 28 și 30 iunie la Vâlcea.

Surprinzător, deși ne aflăm la prima ediție a concursului la nivelul filialei Vaslui a ANR, am constatat că această competiție s-a bucurat de un succes nesperat. Calitatea concurenților a fost deosebită, astfel încât a fost dificil să îi departajăm, iar la secțiunea «Muzică ușoară» a fost atât de greu încât am acordat două premii I”, ne-a declarat Mihăiță Olaru, președintele ANR Vaslui.

Nevazatori 2Cei doi soliști înscriși în concurs la secțiunea Muzică populară – Andrei Calancea și Vasile Aioanei au fost răsplătiți cu locul I. La secțiunea Romanțe, clasamentul a fost următorul: pe locul I s-a clasat Livia Tiron, pe locul II Andrei Calancea, locul III a revenit Nelicăi Scântee, pe locul IV s-a situat Nicoleta Prisecaru, pe locul V Elena Moldoveanu, locul VI a revenit Mariei Vătămănescu iar locul VII Violetei Oanea.

Concursul de „Ion Blăjan” este destinat artiștilor amatori, membri ai ANR, și este organizat de Consiliul Director al Asociației prin Serviciul de Cultură, având drept scop dezvoltarea activităților cultural-artistice, descoperirea de noi talente, precum și valorificarea, afirmarea și popularizarea posibilităților de interpretare, stimularea membrilor asociației pentru a participa la viața muzicală, în ansamblul ei.

Concursul național „Ion Blăjan” destinat nevăzătorilor din România, membri ai ANR, a fost conceput pe mai multe secțiuni – muzică populară și romanțe, formații și grupuri vocale, soliști instrumentiști (acordeon, vioară, violă, chitară, mandolină, alămuri și instrumente tradiționale), satiră și umor.

Având în vedere interesul membrilor ANR Vaslui pentru acest concurs, ne-am propus ca, la anul, să organizăm evenimentul într-o locație mai spațioasă din oraș, unde soliștii noștri vor putea fi auziți de un public mai numeros”, a mai adăugat Mihăiță Olaru. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: