Home » Invatamant » Directorii de școli spun pas ideiii șefului DJTS

Directorii de școli spun pas ideiii șefului DJTS

Cu toate că mai este puțin timp până la finalul anului școlar, inițiativa lui Răducu Tatu, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Vaslui, de a se permite accesul tinerilor pe terenurile de sport ale unităților de învățământ pe perioada vacanței nu se poate materializa, încă. Singurii care s-au declarat alături de managerul DJTS au fost jandarmii, însă este nevoie de mult mai mult. Tatu a solicitat sprijinul autorităților pentru ca tinerii care vor rămâne pe timpul vacanțelor, pe raza localităților urbane, să aibă acces la bazele sportive ale unităților de învățământ. Asta pentru a-i stimula pe copii să facă mișcare.

Din păcate, directorii de școli au reacționat contrar așteptărilor. De teamă ca instituțiile pe care le conduc să nu sufere pagube materiale (plase rupte, geamuri sparte etc.), să fie implicate în acte de violență (bătăi între jucători) sau cazuri de accidentări, managerii unităților de învățământ nu împărtășesc ideea șefului DJTS. Din contra. Mai ales că sunt cazuri de unități de învățământ care închiriază bazele sportive, pe parcursul vacanțelor.

„Aș fi un lucru extraordinar ca elevilor să li se permită accesul pe terenurile de sport ale școlilor, într-un anumit interval orar. Noi am putea organiza competiții sportive între diferite cartiere și cred că ar fi un mod grozav de petrecere a timpului liber”, a declarat Tatu. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: