Home » Social » Încă o monstruozitate zdruncină județul – Bătrână violată și lovită cu securea. Primele bănuieli: datoriile soțului mort acum 3 săptămâni!

Încă o monstruozitate zdruncină județul – Bătrână violată și lovită cu securea. Primele bănuieli: datoriile soțului mort acum 3 săptămâni!

de Daniel MICU, Ionuț PREDA

Violata, macelarita cu securea si abandonata inconstienta în curtea casei. O femeie de 78 de ani din localitatea vasluiana Podu Oprii se zbate intre viata si moarte pe patul de spital, dupa ce persoane neidentificate încă au intrat peste ea în puterea noptii. Vecinii cred ca agresorul sau agresorii ar fi cautat bani sau ca ar putea fi vorba de o razbunare, sotul batranei, decedat în urma cu trei saptamani, avand unele datorii la niste negustori din judetul Iasi. Cu totii stau cu frica în san și spera ca politistii sa dea de urma celor vinovati.

casa-violateiRozalia Ghiurtu, bătrâna nenorocită, a fost descoperită de o vecină care a vazut-o prabusită în curte, duminică dimineață. Când s-a apropiat si a vazut –o plină de sange a cerut ajutorul vecinilor si al politiei. Un echipaj medical de la SMURD a ajuns in scurt timp la locul solicitarii si a transportat-o pe ranita, in stare grava la spitalul din Husi. Medicii de aici au decis sa o transfere la Spitalul de Urgenta din Vaslui, unde se afla internata în acest moment.

Întreaga zonă s-a umplut de criminalisti, care au adus și un caine de urmă pentru a le ușura vecina-violatamisiunea, întrucat femeia nu a putut povesti prin ce trecuse si, mai ales, cine a atacat-o. S-au luat probe si s-au facut masuratori. Mai multe persoane au fost audiate, însa nimeni nu a fost retinut pana acum. Se ia in calcul inclusiv varianta că peste batrana să fi intrat o persoana sau mai multe din satele învecinate și că, principalul motiv sa fi fost jaful.

Localnicii spun că sotul femeii, decedat de curand, ar fi lasat niste datorii în urmă si e posibil ca la mijloc sa fi fost o razbunare. Anchetatorii iau in calcul toate variantele si se grabesc sa il gaseasca pe agresor.

In sat, batranii singuri traiesc cu teama. Încuie portile si zavorasc usile la lăsarea serii, dorm cu cainii în casa și aproape ca nici nu mai ies pe ulite.

Mirela Gasparan, vecină cu bătrâna: ”Tineretul de azi e foarte rau. Era cuminte, o femeie harnica, nu avea treaba cu nimeni, i-a murit sotul, cică a fost razbunare. Nu stiu cine ar fi putut sa faca asa ceva”.

vecin-violataDinu Cozma, un alt vecin, descrie traseul agresorului, indicat de câinii de urmă aduși de polițiști: ”A intrat pe la acasa aia, a sărit gardul, a venit înapoi, i-a gasit urma între doi stalpi si a luat-o încolo. Asa a urmarit cainele. S-a gasit o secure in fata, jos. Au gasit picaturi de sange. Mie mi-au dărâmat banca. Probabil nu a fost doar unul. Unul a stat la pânda și unul a actionat. Din auzite, fostul barbat, Matei, a fost dator cu niste bani la cineva. Au mai fost vecina-violata1persoane pe aici, nu le cunosc. Poate erau din Brădicești sau din judetul Iasi. Au venit multe persoane. El a făcut și afaceri cu cai. Acea persoana care a facut asta e pericol social in totalitate. Trebuie cautat, depistat, judecat, ani grei de puscarie sa faca pentru asta”.

Maria Pavel, o altă vecină: ”Era femeie batrana, ca mine, cine si-a batut joc de ea, îl vede Dumnezeu. Ți-e frica sa mai stai in casa. Sunt batrana, am 74 ani, poate veni la mine si maine. De atunci mi-e rau. Credeti-ma!/ Mi-e frică. Am un caine mare si îl aduc pe hol. Imi e frica sa stau in casa. Aici, la margine, vine unul, te omoara si pleaca. Nu era femeie sa vorbeasca, ce sa spun prostii, a fost femeie linistita, gospodina, la casa ei”.

”În urma primelor cercetări desfășurate în acest caz, s-a constatat că femei de 78 de ani a fost victima unei agresiuni în timp ce se afla în locuința sa. Bătrâna a fost dusă și la Serviciul de Medicină Legală pentru lămurirea tuturor aspectelor cu privire la leziunile suferite”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

About Tehno Redactor

One comment

  1. spirit cetatenesc

    Numai in judetul Vaslui se intampla asenenea grozavii,pentru ca nu mai
    exista Spiritul Cetatenesc(si domnul Mihalachi a spus-o in conferinta de
    presa de la prefectura),credeti ca nu a vazut chiar nimeni,nu au auzit.
    La
    ZIZINCA a avut loc o rapire de persoana,mai multi infractori au rapit o
    persoana noaptea din curte au bagat-o cu forta in masina si au dus-o in
    satul Bulboaca unde au batut-o cu parii,nimeni din vecini care stateau
    pe la porti si pandeau nu a sunat la 112.De asta s-a ajuns in halul asta
    toti tac,sau cand au furat taurasul de 450 de kg de la Bulboaca nimeni
    nu a avut curajul sa sune la 112 sa anunte furtul pentru ca asa e in
    judetul asta nu mai exista spiritul cetatenesc.

%d blogeri au apreciat: