Home » Social » ULTIMA ORA: Traficul rutier a fost blocat pe E 581, în apropiere de Huși, după ce viiturile au rupt două poduri

ULTIMA ORA: Traficul rutier a fost blocat pe E 581, în apropiere de Huși, după ce viiturile au rupt două poduri

Traficul rutier a fost blocat în totalitate, marți seara, pe drumul european E 581 ce tranzitează județul, în apropiere de Huși, după ce viiturile au rupt două poduri pe raza comunei Crețești, circulația fiind deviată de polițiștii din Huși și Bârlad, pentru traficul greu, pe rute ocolitoare.

Circulația rutieră a fost întreruptă în cursul serii de marți pe drumul european E 581, pe raza localității Satu Nou (Crețești), după ce două poduri au fost rupte, unul în totalitate, de viituri venite de pe străzile perpendiculare pe șosea, în urma ploilor torențiale. Un TIR a rămas blocat între cele două porțiuni de aproximativ 15 metri distruse de torent, în timp ce o mașină a fost luată de apă și adusă dintr-un drum lateral în șoseaua europeană.

Torentul de apă venit de pe acele străzi laterale din sat a rupt podurile și a smuls efectiv asfaltul de pe șosea. Echipe de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale se află la fața locului și vor lucra, dacă vremea le va permite, pe tot parcursul nopții pentru a repara acele porțiuni de drumuri distruse. În funcție de cum vor decurge lucrările, sperăm ca mâine dimineață (n.r.-miercuri) să putem relua măcar traficul ușor pe E 581”, a declarat, subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Odată cu blocarea drumului E 581, traficul a fost deviat pe rute ocolitoare. Astfel, autovehiculele peste 3,5 tone care vin dinspre Vama Albița sunt direcționate de polițiștii din Huși pe Valea Prutului, respectiv pe drumul național DN 24 A Huși – Murgeni – Zorleni – Bârlad. În ceea ce privește traficul ușor, acesta se desfășoară pe drumul județean Crețești – Pădureni – Huși.

Vom reveni cu amanunte. (Ionut PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: