Home » Sanatate » Modificări în structura organizatorică a Spitalului „Elena Beldiman”

Modificări în structura organizatorică a Spitalului „Elena Beldiman”

Până la sfârșitul lunii iunie, structura Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” va suferi o serie de modificări, ca urmare a mutării unor secții în locații noi. Paturile de la mansarda Pavilionului II Boli infecțioase vor fi mutate în Pavilionul III, unde funcționează secția Boli cronice, care va fi transferată, la rândul ei, la etajul III din corpul nou al spitalului, în locul compartimentului de oftalmologie. Paturile compartimentului Oftalmologie vor fi comasate cu cele ale compartimentului ORL, la etajul IV.

Pentru ca secțiile să fie funcționale și în concordanță cu normele sanitare în vigoare a fost nevoie ca la nivelul spitalului să fie executate lucrări de modernizare și compartimentare, unele destul de laborioase. În secția de boli cronice, de exemplu, a fost dărâmat un perete pe care se infiltra apa, a fost creat un circuit al intrării și ieșirii hranei gătite, iar în compartimentul Oftalmo, unde va funcționa peste o lună secția Boli infecțioase, au fost făcute unele îmbunătățiri.

Decizia dezafectării mansardei Pavilionului II Boli infecțioase a fost luată după ce, în urma unui control efectuat în luna martie a acestui an, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a amendat mai multe secții ale spitalului bârlădean, printre care și Boli infecțioase, unde s-au constatat deficiențe majore la mansarda Pavilionului II. Dezafectarea mansardei a determinat modificarea structurii spitalului.

Pregătirea noilor locații ale celor două secții, Infecțioase și Cronici, este în plină desfășurare. În legătură cu mutarea secțiilor, Consiliul Local așteaptă avizul Ministerului Sănătății. Consiliul Local Bârlad va trebui să emită o hotărâre privind modificarea structurii spitalului”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, director medical al Spitalului „Elena Beldiman”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: