Home » Sport » Nu mai puțin de șase rugbyști bârlădeni au convins în trialul de la Bârlad și vor disputa meciurile României A cu Crawshays Welsh RFC

Nu mai puțin de șase rugbyști bârlădeni au convins în trialul de la Bârlad și vor disputa meciurile României A cu Crawshays Welsh RFC

Grație evoluțiile bune pe care le-au reușit sâmbătă, la meciul dintre România A și XV-le Președintelui, șase rugbyști bârlădeni vor disputa la București meciurile test dintre România A și Crawshays Welsh RFC. Este vorba despre Ionuț Balaban (CS Dinamo), Vlădut Zaharia (Timișoara Saracens), Robert Neagu (CSA Steaua), Alexandru Bucur (Știința Baia Mare), Cristian Chirică (Știința Baia Mare) și Alexandru Tiglă (CSM Olimpia). La trialul de la Bârlad, 46 de jucători aflați în atenția antrenorilor echipei naționale au fost împărțiți în două echipe. Staff-ul tehnic, format din Eugen Apjok și Bogdan Munteanu, au stabilit în urma acestei confruntări lotul de 36 de jucători care vor pregăti meciurile cu galezii de pe 1 și 4 iunie.

Lotul României A:

Pilieri: Bogdan Neacșu (CS Dinamo), Gigi Militaru (Timișoara), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Silviu Suciu (Știința Baia Mare), Tudor George (CSM)

Trăgători: Florin Bardasu (Știința Baia Mare), Tudor Butnariu (Poli Iași), Ovidiu Cojocaru (Știința Baia Mare),

Linia a II-a: Andrei Diaconu (U Cluj), Vlad Rotar (U Cluj), Andrei Iurea (Știința Baia Mare), Ionuț Lucian Muresan (Timișoara)

Linia a III-a: Paul Ailenei (Știința Baia Mare), Răzvan Ilisescu (Graulhet), Cristian Chirica (Știința Baia Mare), Marian Gorcioaia (Timișoara), Florian Gheorghiță Roșu (Baia Mare), Dorin Lazăr (Timișoara)

Mijolocași la grămadă: Alexandru Țiglă (CSM Olimpia), Alexandru Pălii (CSM Știința Baia Mare), George Croitoru (CSM)

Mijocasi la deschidere: Daniel Plai (Politehnica Iași)

Centri: Dennis Perju (L’Aquila), Sione Fakaosilea (Știință Baia Mare), Ionut Balaban (CS Dinamo), Mihai Lamboiu (ACS Tomitanii), Julien Onutu (ROC La Voulte – Vălence Fédérale 1)

Aripi: Jack Umaga (Timișoara), Nicolas Onutu (ROC La Voulte – Vălence Fédérale 1), Daniel Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Alexandru Petru Bucur (Știința Baia Mare), Robert Neagu (CSA Steaua), Marian Ispir (CSM Olimpia)

Fundași: Sabin Stratilă (CSA Steaua), Luke Samoa (Știința Baia Mare), Lomani Fili (Dinamo)

Din lotul de 46 de jucători, mijlocașul la grămadă Tudorel Bratu a fost lăsat să se odihnească pentru meciurile României din World Rugby Nations Cup, în timp ce Vlăduț Popa și Claudiu Mârzac, ambii de la Timișoara Saracens au fost lăsați la echipa de club pentru a disputa sâmbătă, 4 iunie, finala DNJ U20. Astfel, au părăsit lotul jucătorii de linia 1 Cosmin Manole, Vasile Bălan și Paul Petucher, cei de linia a III-a Bogdan Doroftei și Andrei Toader și fundașul Ionuț Niacsu, iar George Paul Oprea s-a accidentat în trialul de la Bârlad.

În plus, Dennis Perju, „centrul” care evoluează în Italia, în Campionato Eccellenza este ușor accidentat, având șanse mari de refacere pentru meciul de pe 4 iunie, cu Crawshays.

Prima partida e programată pe Stadionul „Arcul de Triumf”, de la ora 19:00, iar cea de-a doua pe terenul „Ghencea II”, de la ora 17:30. Aceste meciuri de pregătire reprezintă o ultima testare a tinerilor jucători care se află în atenția antrenorului Lynn Howells în vederea selecționării acestora pentru turneul World Rugby Nations Cup. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: