Home » Administratie » Președinți și locțiitori ai secțiilor de votare, rude cu candidații. Peste 90 dintre aceștia au fost dați afară de AEP

Președinți și locțiitori ai secțiilor de votare, rude cu candidații. Peste 90 dintre aceștia au fost dați afară de AEP

Peste 90 de președinți și locțiitori ai secțiilor de votare din județ au fost schimbați din funcție, în ultimele zile, de către Autoritatea Electorală Permanentă după ce, în majoritatea cazurilor, s-a constatat, în urma reclamațiilor făcute de către partide, că sunt rude cu candidații.

Un număr de 93 de președinți și locțiitori ai acestora desemnați, săptămâna trecută, de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru a conduce o secție de votare din județ au fost schimbați din funcție în ultimele zile, fie din cauza unor stări de incompatibilitate, fie ca urmare a unor probleme personale invocate de către aceștia. Însă, în majoritatea cazurilor, s-a constatat că cei care urmau să vegheze la corecta desfășurare a alegerilor sunt rude de gradul I sau II cu candidații la un post de primar sau consilier în comuna sau orașul respectiv. Cei mai mulți președinți sau locțiitori înlocuiți de AEP, respectiv zece persoane, au fost în municipiul Vaslui. O situație aparte este în comuna Codăești, unde, în patru din cele cinci secții de votare, au fost înlocuiți președinții sau locțiitorii acestora, într-una din secții fiind schimbați ambii reprezentanți desemnați de AEP.

În mod normal, pentru a nu apărea astfel de situații, președinții sau locțiitorii, care sunt luați în evidența Corpului Experților Electorali, la cererea acestora, începând cu luna ianuarie, trebuiau să depună cereri de suspendare pentru a nu fi trași la sorți. Acum este important că s-au găsit înlocuitori astfel încât alegerile să se desfășoare fără probleme”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

La nivelul județului nostru vor funcționa, la alegerile locale, un număr de 525 de secții de votare, 60 dintre acestea fiind la nivelul municipiului reședință. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: