Home » Administratie » Președinții secțiilor de votare au fost instruiți

Președinții secțiilor de votare au fost instruiți

Pentru o bună desfășurare a scrutinului electoral de duminică, președinții secțiilor de votare, locțiitorii acestora și operatorii de calculator au participat ieri la o ședință de instruire.

În cadrul acesteia, președintele Biroului Electoral Județean, judecător Diana Elena Sîrghi, a făcut o serie de precizări despre activitatea ce trebuie desfășurată de către președinții secțiilor de votare și locțiitorilor acestora, în diferite etape ale procesului electoral, pe baza reglementărilor legale. La final, operatorii de calculator selectați pentru secțiile de votare au fost instruiți în vederea funcționării, în condiții optime, a sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

olteanu„Este necesar ca președinții secțiilor de votare, locțiitorii acestora și toate persoanele implicate în desfășurarea alegerilor să dea dovadă de atenție și de răbdare, pentru a asigura corectitudinea și legalitatea scrutinului din 5 iunie 2016”, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu.

Ultima simulare pentru verificarea acestui sistem informatic este programată pentru data de vineri, 3 iunie 2016. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: