Home » Invatamant » Școala nr. 9 „Manolache Costache Epureanu” și-a premiat ieri performerii

Școala nr. 9 „Manolache Costache Epureanu” și-a premiat ieri performerii

Peste 150 de copii au fost premiați de ziua lor, în cadrul Galei Performantei organizate ieri de Școala nr. 9 „Manolache Costache Epureanu” Bârlad. Au fost evidențiați toți cei care au avut rezultate deosebite în cadrul anului școlar 2015 – 2016 la concursuri și olimpiade. Nu doar la faze județene, ci chiar interjudețene, naționale și internaționale. Unii dintre ei chiar la doua sau trei discipline. Printre ei un campion și un vicecampion mondial. Cu toții au primit diplome în aplauzele furtunoase ale celor prezenți, după care au mers la sala de sport, unde au servit câte o bucata de tort și un pahar de suc.

Au fost premiați întâi elevii de la clasele pregătitoare, de către învățătoarele Mihaela Geanina Pascu, Loredana Gălățanu și Alexandra Petcu. Aceștia au fost urmați de elevii claselor I – IV, pregătiți de Cristina Alina Marin, Eugenia Ciolan, Cristina Jora, Elena Marina Coștoi, Gabriela Corbeanu, Mihaela Frangulea, Irina Filip, Mihaela Tudor, Daniela Hreniuc, Gabriela Budăi, Pușa Elena Botez și Gabriela Ferlovici.

Școala nr. 9 Bârlad se poate mândri cu rezultate deosebite pe latura sportivă, la kempo, tenis de masă, gimnastică sau rugby. Printre cei peste 80 de copii de la ciclul primar a fost premiată și Amalia Puflea, vicecampioană națională la junioare III și câștigătoare a Cupei „Andreea Răducan”.

scoala 9 barlad - gala performeri41

Rareș și Toma Mârzac

Doi sportivi au obținut rezultate remarcabile la Kempo. Rareș Mârzac, elev la clasa a IV-a a cucerit titlul de campion mondial. Acesta este calificat și la faza naționala la rugby. Fratele său, Toma Mârzac, elev la clasa a 7-a, a avut și el o evoluție impresionantă în duelul său cu cei mai buni practicanți de kempo și este vicecampion mondial. De asemenea s-a remarcat și la rugby – tag, unde este campion național la ciclul gimnazial.

Vor reprezenta zona Moldova la faza naționala la rugby – tag pentru ciclul primar elevii Sebastian Tofan, Marian Pelin, Vasile Agache, Cristi Râpă, Codrin Oasenegre, Iulian Stan, Codrin Giușcă, Miruna Neagu, Daria Jora, Patricia Roșu și Ștefan Dumitriu. Campionii naționali la gimnaziu la rugby – tag au fost și ei premiați. Este vorba despre Toma Mârzac, Ovidiu Neagu, Vlad Balan, Dragoș Mihoc, Andrei Bărbăscu, Fabian Bunu, Andrei Comănescu, Iustin Neagu, Ginel Mihai, Ștefania Mihok, Paula Ursache, Alexandra Antofi, Teodora Grigore, Andrei Rășcanu și Cristian Comănescu. Tinerii rugbyști sunt antrenați de profesorul Bogdan Jora.

La tenis de masă gimnaziu au avut evoluții deosebite Timeea Stoica, Ioana Noea și Cristian Comănescu, care s-au remarcat la faza zonală disputată la Iași.

scoala 9 barlad - gala performeri6Profesoara de limba și literatura română Niculina Carăbăț și-a premiat și ea elevii. Au obținut rezultate deosebite sub îndrumarea ei Ioana Pelin, Maria Surugiu, Sorana Cireșică, Georgiana Olaru, Raluca Ghiorghe, Ștefana Popa, Bianca Elena Costin și Andreea Maria Budeș.

„Au fost astăzi premiați elevi talentați, frumoși, nu în ultimul rând ambițioși. Am ținut foarte mult să aduc în prim plan câțiva elevi pe care i-am îndrumat. Este o performanță ce au realizat, a fost și un țel al meu, mă bucur ca l-am atins și le doresc mult succes. Pregătesc în prezent un proiect european pe partea de literație, pe înțelegerea de texte, ceea ce consider ca e o problemă în ziua de astăzi”, ne-a declarat Niculina Cărăbăț.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZmF7hfaoca8&w=560&h=315]

Eleva Bianca Bianca Elena Costin a reușit o performanță fantastică, locul unu la nivel național, la concursul de proiecte europene, „Made for Europe”, pentru produse finite. Maria Surugiu a reușit sa câștige faza regională a concursului „Cuvinte Potrivite”. De asemenea a obținut premiul I, secțiunea proză la concursul național „George Tutoveanu”.

Profesoara Diana Cazacu i-a premiat pe elevii George Mihai și Turcanu Eduard care au participat cu succes la concursul național „Cuvinte potrivite”.

Ioana Pelin și Andrei Ignat au fost premiați de profesoara Mimi Tonița Busuioc pentru evoluția de la concursul național de limba engleza „Euro Junior”. Aceștia au avut evoluții deosebite și la concursul „Misterele Matematicii”. Au fost îndrumați, alături de Maria Surugiu, și de profesoara Aurica Deliu.

La istorie, profesorul Marian Bolum i-a premiat pe Vlad Gabriel Chiaburu, Ioana Catalina Miron, Miruna Pascanu, Sofia Maxim pentru evolutiile acestora de la concursul național „O zi, trei semnificații”. Nu mai puțin de 29 de copii au obținut rezultate deosebite la muzică și dans.

scoala 9 barlad - gala performeri46Sub îndrumarea profesoarei Arteni Niculina elevii Denisa Fotache, Pavlina Mocanu, Raluca Gălățeanu, Mara Popoi, Denisa Ionescu, Adina Tamaș, Alexandra Epure, Eduard Păun, Iolanda Răducanu, Ana Maria Anton și Adina Dura s-au evidențiat la concursul național „Să fii dinamic”. Iar Lavinia Balan, Denisa Ciobanu, Viviana Ibănescu, Otilia Nicoară, Daria Tănase, Maria Pogăceanu, Eduard Turcanu, Geanina Căpraru, Bianca Lupu, Bianca Maria, Mălina Rusu, Fernanda Mihalcea, Mihaela Pană, Iolanda Răducanu, Erica Iacob, George Țapu, Ioana Dimofte, Gabriel Vlad Chiaburu, Ioana Cătălina Miron, Miruna Pașcanu, Sofia Elena Maxim și George Mihai au avut evoluții deosebite la concursul „Florile Copilăriei”.

Școala „Manolache Costache Epureanu” a primit în 2015 cel de-al doilea punctaj din țară la competiția națională „Școală Europeană” (185 din 200 posibile). Premierea a avut loc la Palatul Parlamentului, în prezența ministrului educației și a șefului Reprezentanței Comisiei Europene în România. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: