Home » Administratie » Peripetiile candidatilor barladeni la sectiile de votare. Ce surprize îi asteptau la urne pe Solomon, Boros si Spiridon!

Peripetiile candidatilor barladeni la sectiile de votare. Ce surprize îi asteptau la urne pe Solomon, Boros si Spiridon!

de Simona MIHAILA

Chiar dacă la primele ore ale dimineții bârlădenii s-au pornit cu greu către secțiile de votare, după ora 9 primele grupuri au început să ia cu asalt urnele. În jurul orei 10, prezența la vot era în medie de zece procente, două ore mai târziu, media atingând 12%, pentru ca la ora 16.30 prezența la urne să depășească 25, 81%. Mai exact, aproape 15. 602 bârlădeni, din totalul celor 60.439 înscriși pe liste își exercitaseră dreptul la vot, cu mult fata de cat votasera, pana la aceeasi ora, la alegerile locale de acum 4 ani.

Nici candidații pentru funcția de primar al Bârladului și nici independenții pentru Consiliul Local nu s-au lăsat așteptați la urne. Până la ora 12.30, cu toții s-au prezentat la secțiile de votare de care aparțineau pentru a vota.

bogdan-sarbu-si-sotia-voteazaCel mai matinal a fost candidatul independent la CL, Bogdan Sârbu, care venit la vot împreună cu soția sa, Cristina: ”Am votat pentru schimbare, pentru îmbunătățirea condițiilor din Bârlad, am votat pentru tineri și am votat, în primul rând, înțelept. Este rugămintea pe care o adresez tuturor bîrlădenilor, de a veni la vot, de a alege cu atenție, înțelept.”

Adrian Solomon, candidatul PSD a sosit la secția de votare (de la Casa de Cultură ”George Tutoveanu”), la ora solomon-familia-voteaza10, însoțit de părinții și de fetița sa, cea care a fost resposabila cu introducerea în urne a celor trei buletine de vot. Un mic incident a tulburat drumul către urne a candidatului PSD. Imediat ce a intrat în cabina de votare, el a fost nevoit să iasă întrucât foile unuia dintre buletine erau lipite unele de altele. În consecință, el a predat buletinul președintelui secției de votare, care l-a anulat, nu înainte de a-i oferi lui Solomon un exemplar fără cusur.

”Am votat cu cine știți și voi. Sper ca această zi minunată să se încheie la fel de minunat pentru organizația noastră, să reușim să continuăm lucrurlie bune începute, care sunt în desfășurare. Am votat pentru victoria noastră și pentru a avea în continuare o administrație competentă, cu oameni profesioniști, care reprezintă toate categoriile socio-profesionale din Bârlad”, a declarat candidatul PSD.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iYYr69uFNr8&w=560&h=315]

familia-borosDouă ore și jumătate mai târziu, candidatul liberal, Dumitru Boroș, a sosit, împreună cu soția și cei doi fii ai lor, la secția de votare de la Școala nr. 10. Doar Boroș și fiii și-au exercitat dreptul la vot, deoarece Carolina Boroș, soția candidatului, și-a uitat buletinul acasă. Cu toate acestea, Dumitru Boroș nu v-a rămâne pierdut de votul soției sale, care a promis că se va întoarce până la lăsarea serii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-CTqa-r9F1Y&w=560&h=315]

”Am votat pentru o schimbare reală, profundă a Bârladului, am votat cu gândul la bârlădeni, în primul rând la generația tânără. Am votat pentru a schimba lucrurile în acest municipiu. Le transmit bârlădenilor că sunt angajat profund în această transformare și că nu-i voi dezamagi. Îi invit pe toți bârlădenii să participe la vot în număr cât mai mare, pentru ca victoria să fie a noastră”, a declarat candidatul PNL, la ieșirea de la urne.

Ionel Spiridon, candidatul PMP, a votat, de asemenea, la Școala nr. 10. Nici momentul sosirii sale nu a fost lipsitspiridon-voteaza de peripeții. În momentul in care si-a facut aparitia in sectie, softul de pe tableta de la sectia de votare s-a blocat. Vreme de circa 5 minute, acesta nu a putut citi nicio carte de identitate, nici macar pe a candidatului PMP.

”Bârlădenii sunt chemați să-și aleagă edilul, să-și aleagă echipa ce va conduce, de maine, acest oras. Sunt chemati sa-și aleagă direcția, având de ales între o direcție a continuității, a sărăciei, și o direcție dreaptă, a rezolvării problemelor. Am votat astăzi, pentru această schimbare, pentru a ne readuce zâmbetul pe buze. Îndemn toți bârlădenii să se prezinte la vot, să-și exprime intenția pentru ca de mâine să începem reconstrucția orașului”, a declarat candidatul PMP la iesirea de la urne.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zKtqFT3FMgU&w=560&h=315]

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: