Home » Administratie » Râul Bârlad s-a revărsat la Simila!

Râul Bârlad s-a revărsat la Simila!

de Răzvan CĂLIN

Din fericire, autoritățile locale și pompierii au reușit să limiteze efectele viiturii, nefiind inundate decât câteva hectare de terenuri agricole.

Noapte albă pentru pompierii militari din Detașamentul Bârlad și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul Primăriei Zorleni: râul Bârlad s-a umflat atât de tare încât s-a revărsat în dreptul satului Simila.

Avertizarea de viitură puternică și risc crescut de inundații a băgat în priză autoritățile locale încă de sâmbătă, după-amiază. În jurul orei 18, deja la fața locului au fost dislocate echipe de intervenție care au muncit până duminică dimineață la întărirea malurilor și digurilor din zonă.

”Malurile au fost întărite cu saci de nisip, pompierii au adus și o motopompă, astfel încât am făcut toate eforturile posibile pentru a diminua cât mai mult urmările viiturii. Vârful de sarcină a fost în jurul orei 5, duminică dimineață, când volumul și debitul apei a fost cel mai ridicat. Din fericire, nu am înregistrat nici o gospodărie inundată, pierderi de vieți omenești sau de animale. Apele umflate ale râului Bârlad s-au revărsat totuși, însă grație intervenției la timp pagubele au fost minime. Am înregistrat doar câteva hectare de teren agricol inundat”, ne-a declarat Paula Hultoană, primarul comunei Zorleni.

Autoritățile locale se mențin în stare de alertă, însă conform estimărilor hidrologilor, cotele apelor râului Bârlad sunt în scădere.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: