Home » Politic » Scandal la Găgești: procesul de votare a fost suspendat, secția închisă!

Scandal la Găgești: procesul de votare a fost suspendat, secția închisă!

de Simona MIHĂILĂ

În urmă cu câteva zeci de minute, biroul electoral de circumscripție Găgești a suspendat procesul de votare, după ce Tiberiu Lorin Coatu, candidatul PNL la funcția de candidat al comunei a contestat modul cum se desfășoară procesul de votare. Coatu este nemulțumit că președintele secției de votare a permis intrarea în cabinele de vot a circa 60 de persoane cu handicap, împreună cu însoțitorii lor, deși nu toți ar avea nevoie de însoțitor. Coatu susține că acesta este o „manevră” a PSD Găgești de a obține cât mai multe voturi pentru candidatul său.

„La toate alegerile au folosit această tactică, avem semnale sigure că toți acești oameni au fost «convinși» de PSD să voteze cum doresc pesediștii. De fiecare dată am semnalat aceste lucruri, dar de această dată suntem hotărâți să nu mai permitem ca PSD să se folosească de persoanele cu handicap din comună”, a declarat pentru Est News Tiberiu Lorin Coatu.

prof todireasa adrianAdrian Todireasa, candidatul consiliului judetean pe listele PNL l-a susținut pe candidatul din Găgești în contestația pe care a făcut-o: „Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat astăzi la Găgești. Candidatul nostru m-a sesizat și în urmă cu patru ani în legătură cu această practică a PSD de a se folosi de persoanele cu handicap și de cei de la azilul de bătrâni din comună. În cabina de vot nu trebuie să existe decât o singură persoană, ori aceste persoane neajutorate sunt însoțite de oameni care susțin PSD. Singurul lor scop este de a vota cu PSD in numele bietilor oameni care nu sunt stapani pe vointa si pe discernamantul lor. Nu vom mai permite și la aceste alegeri ca PSD să-și facă de cap”.

În momentul de față întreaga comună așteaptă soluționarea contestației și decizia în legătură cu procesul de votare din Găgești. Vom reveni cu amănunte.

About Tehno Redactor