Home » National » Seful PSD: Nu dam jos Guvernul Ciolos pana la alegerile parlamentare 2016

Seful PSD: Nu dam jos Guvernul Ciolos pana la alegerile parlamentare 2016

PSD nu va depune motiune de cenzura pentru trantirea Guvernului Ciolos, ci il va lasa sa isi incheie mandatul pana la alegrile parlamentare din toamna, a declarat, duminica, presedintele acestui partid, Liviu Dragnea.

„Nu. Eu sunt un om responsabil” – a raspuns el, intrebat de jurnalisti daca PSD va dori sa tranteasca Guvernul tehnocrat, dupa alegerile locale de duminica.

„Toate deciziile pe care le-am luat incepand din vara trecuta, de cand am fost ales presedinte interimar al PSD, se dovedesc a fi decizii bune, nu gresite. Chiar daca in partid au fost colegi care in anumite momente aveau o atitudine mai razboinica, pe mine ma interseaza in primul rand stabilitate acestei tari” – a mai spus Dragnea, la sedil central al PSD.

In context el a explicat ca presedintele Klaus Iohannis ar refuza sa nominalizeze un premier din partea PSD pana la alegerile parlamentare.

„Nu vrem sa preluam Guvernarea acum pentru ca nu putem. Orice motiune de cenzura care ar putea trece ne-ar aduce in fata presedintelui Iohannis, care sigur nu va pune un premier de la PSD, care sigur va face o propunere pe care noi n-o vom putea accepta, si putem ajunge sa intram in cateva luni de zile de instabilitate cu consecinte economice pe care nu le doreste nimeni” – a mai afirmat liderul PSD.

In context, Dragnea i-a dat replica si consilierului preziential Laurentiu Stefan, care declarase anterior ca Iohannis ar putea nui tot un premier tehnocrat si dupa alegerile paramentare, daca in urma scrutinului niciun partid nu va castiga masjoritatea in Legislativ.

„Evident, președintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă acesta o să fie un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă ori chiar un tehnocrat … există încă multe semne de întrebare”, spunea, joi, Laurentiu Stefan, citat de Mediafax.

„Cetatenii vor hotari ce premier se va pune, nici Iohannis si nici Stefan” – i-a replicat, duminica, Dragnea.

Seful PSD i-a raspuns si economistului-sef al ING Bank Romania, Cipian Dascalu, care afirmase anterior ca un succes al PSD la alegerile loale de duminica ar putea ar crea instabilitate pe pietele financiare, pentru ca ar determina partidul sa incerce schimbarea Guvernului.

„Am vazut vineri un lucrator la o banca care isi dadea cu parerea ca daca PSD castiga alegerile Romania intra in instabilitate. Bate campii! O sa sesizam si conducerea acestei multinationale” – a amenintat Dragnea.

Sursa; hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: