Home » Administratie » Alegeri demne de manualul de istorie, la Bârlad – Liberalul Dumitru Boroș a ieșit primar, dar soarta orașului va fi decisă de un independent: Bogdan Sârbu, alias ”Cetățeanul de pe strada ta”!

Alegeri demne de manualul de istorie, la Bârlad – Liberalul Dumitru Boroș a ieșit primar, dar soarta orașului va fi decisă de un independent: Bogdan Sârbu, alias ”Cetățeanul de pe strada ta”!

 

de Simona MIHĂILĂ

Timp de 4 ani, soarta orașului va depinde de voința unui singur om: ”Cetățeanul de pe strada ta”, singurul consilier independent din Bârlad, la mâna căruia se află, atât PSD, căt și PNL.

Situație nemaîntâlnită la Bârlad, în ultimii 20 de ani: un candidat independent a reușit să convingă electoratul bârlădean să-i ofere un mandat de consilier local. Este vorba de ”Cetățeanul de pe strada ta”, alias Bogdan Sârbu, un asistent medical din cadrul spitalului bârlădean, care, sub sloganul mai sus enunțat, a adunat, la alegerile de duminică, 999 de voturi, cu peste 200 mai mult decât îi era necesar pentru a ajunge consilier local.

Ineditul situației merge, însă, mai departe: de voința lui Bogdan Sârbu va depinde de acum fiecare inițiativă dezbătută la nivel de oraș, întrucât niciunul dintre cele două partide care au intrat în componența Consiliului Local (CL) nu a obținut majoritate. După numărătoarea voturilor, PNL și PSD s-au ales, fiecare, cu câte 10 mandate de consilier. Așadar, orice proiect de hotârre va fi, de azi înainte, moment de suspans în ședințele de consiliu. Toți ochii vor fi ațintiți pe felul cum va vota consilierul Sârbu. Se poate spune că votul său va avea o influență decisivă în soarta orașului. Toretic, votul în CL este unul individual. Sperăm, în numele adevărului, că nimeni nu va avea ipocrizia să afirme că practica locală și națională este alta decât aceea că partidul dictează cum ridică mâna membrii săi.

Vestea a fost primită diferit de PNL și de PSD. În timp ce liberalii au alergat imediat la BEC pentru a contesta atribuirea mandatului de consilier lui Bogdan Sârbu, pesediștii au venit cu o propunere absolut echilibrată: aceea de a-i acorda ”Cetățeanului de pe strada ta” funcția de viceprimar al orașului.

”Este inadmisibil ca un personaj ca domnul securist Pleșu să se gândească măcar că va primi funcția de viceprimar”

Deputatul Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, marele învins al alegerilor pentru funcția de primar al Bârladului, a organizat, ieri, o conferință de presă în care a anunțat că, în urma turului de scrutin de duminică, PSD a decis să-i ofere susținere lui Sârbu, pentru fotoliul de viceprimar.

solomon-adrian-presedinte-psd”Îi felicităm pe câștigătorii acestor alegeri și le urăm succes. În ceea ce privește intrarea unui independent în CL, aceea a lui Bogdan Sârbu, am decis că el va fi persoana pe care o vom susține la funcția de viceprimar al municipiului Bârlad. Dacă Bogdan va fi de acord, el va fi noul viceprimar, astfel încât să avem satisfacția votului pentru un independent, recunoscută și în cadrul administrației publice locale. Cum va evolua el ulterior, nu ne interesează în acest moment. Este o propunere clară și deschisă, pentru a bloca accesul la această funcție a domnului securist Corneliu Pleșu. Indiferent de propunerea PNL – pro Sârbu sau pro Pleșu – noi îl vom susține tot pe Bogdan. Fără a-i cere să intre în partid, ci rămânând independent, așa cum l-au votat bârlădenii, respectând alegerea acestora. Daca se va întâmpla ca domnul Dumitru Boroș să susțină varianta Pleșu, îl asigur că viața în Consiliul Local va fi cât se poate de dură, mergând chiar până la declanșarea alegerilor anticipate pentru Consiliul Local. Este inadmisibil ca, după atâția ani de la Revoluție un personaj ca domnul Pleșu să se gândească măcar că va primi votul unor consilieri pentru a ocupa o asemenea funcție. Sper ca Bogdan să accepte. Tot ce ne dorim de la el este să fie cel mai corect, imparțial și cel mai bun viceprimar. Acum doar de el depinde, iar pentru noi, indiferent ce se va întâmpla cu Pleșu, tot Sârbu va fi varianta cea mai bună”, a declarat deputatul Solomon.

Contactat de reporterii Est News, Bogdan Sârbu a spus că este onorat, dar că, ținând cont de constestația liberalilor, în momentul de față propunerea PSD nu reprezintă o prioritate: ”După ce voi fi parcurs toți pașii legali validării mandatului meu de consilier, ma voi gandi și la această propunere. Deocamdată, am aflat că PNL nu acceptă să mă vadă nici măcar consilier local, chiar dacă 1.000 de oameni din Bârlad mă vor în această funcție. După îndeplinirea tuturor procedurilor legale, voi putea să cântăresc liniștit propunerea pentru această misiune care, nu este nici pe departe atât de atractivă precum ar părea, ținând cont de conjunctură”, a declarat, pentru Est News, ”cel mai iubit” dintre consilieri (titulatură pe care o merită pe deplin, având în vedere că niciunul din restul de 20 de consilieri locali nu se poate lăuda că a strâns, singur, 1.000 de voturi).

About Simona Vasile

One comment

  1. Frate, nu pot sa cred ca acest Bogdan Sarbu poate ocupa acest post !! ce-am ajuns !! nu pot sa cred ca acest om nesimtit a putut sa ajunga aici . Oare acest domn Solomon nu a gasit o alta varianta ?? dar nu ma mira , cum este el, asa trebuie sa fie si cel sprijinit de formatiunea sa . Offff barladenilor !!! ce dracu ati facut la alegeri ?!!

%d blogeri au apreciat: