Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni Ionuț Balaban și Alexandru Țiglă sunt în lotul lărgit al României pentru World Rugby Nations Cup

Rugbyștii bârlădeni Ionuț Balaban și Alexandru Țiglă sunt în lotul lărgit al României pentru World Rugby Nations Cup

După ce au avut evoluții bune în cele două meciuri disputate de România A cu galezii de la Crawshays Welsh RFC, bârlădenii Ionuț Balaban și Alexandru Țiglă fac parte din lotul lărgit de 32 de jucători pentru World Rugby Nations Cup. La fel ca mulți alți jucători de-a lungul anilor cei doi au șansa de a confirma și a deveni componenți de bază ai echipei naționale. Anul acesta se va disputa cea de-a XI-a ediție a World Rugby Nations Cup și cea de-a zecea găzduită de România. Competiția, denumită în trecut IRB Nations Cup, va fi găzduită de Stadionul Național Arcul de Triumf între 9 și 18 iunie.

La acest turneu participă șase echipe: România, Namibia, Uruguay, Argentina Jaguars, Emerging Italia și Spania. Acestea au fost împărțite în două grupe, Argentina XV, Namibia și Uruguay în grupa A, iar România, Spania și Italia Emerging, în grupa B. Stejarii s-au reunit sâmbătă 4 iunie, la București și au efectuat deja primele antrenamente.

„Principalul obiectiv la World Rugby Nations Cup este de a progresa la nivel de joc, de a crește ca echipă pentru a putea începe încă de acum pregătirea calificării la Cupa Mondială din 2019 și 2023. Acest turneu este foarte important pentru noi, pentru că ne dă posibilitatea să întâlnim adversari puternici și să vedem cum se vor integra în echipă tinerii jucători care au făcut pasul spre națională. Suntem conștienți că va fi un pic greu pentru că echipa s-a reunit după aproape 3 luni și vom avea destul de puține antrenamente până la primul meci. Pe de altă parte, două dintre adversarele noastre au jucat în aceste săptămâni, mă refer la Uruguay și Argentina XV și vor avea un mic avantaj în fața noastra”, a declarat Lynn Howells, antrenorul României.

Lotul convocat pentru World Rugby Nations Cup:

Pilieri: Constantin Pristăvită (Știința Baia Mare), Alexandru Țăruș (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Gigi Militaru (Timișoara Saracens), Silviu Suciu (Știința Baia Mare)

Trăgători: Otar Turashvili (Colomiers), Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Florin Bardasu (Știința Baia Mare)

Linia a doua: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Andrei Iurea (Știința Baia Mare), Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens),

Linia a treia: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Stelian Burcea (Timișoara Saracens), Răzvan Ailenei (Știința Baia Mare), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens)

tigla alexandru

Alexandru Țiglă

Mijlocași la grămadă: Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo), Alexandru Țiglă (CSM Olimpia)

Mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens)

Centri: Jack Umaga (Timișoara Saracens), Florin Vlaicu (Calvisano), Ionuț Balaban (CS Dinamo), Cătălin Dascălu (CSA Steaua), Dennis Perju (L’Aquila)

Aripi: Adrian Apostol (Știința Baia Mare), Stephen Shennan (Timișoara Saracens), Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Nicolas Onutu (ROC La Voulte – Vălence Fédérale 1)

Fundași: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Sabin Strătilă (CSA Steaua)

A zecea ediție World Rugby Nations Cup organizată la București este gata de start. România, evoluții deosebite de-a lungul anilor

România este deținătoarea trofeului Nations Cup, câștigat anul trecut în finala competiției, cu Argentina Jaguars, pe care a învins-o cu 23-0. Stejarii au câștigat de trei ori acest trofeu, în 2012, 2013 și 2015.

La conferința de presă de marți au participat căpitanii celor șase echipe prezente, Haralambie Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, Philippe Bourdarias, managerul general de competiții la World Rugby și Lucian Lorin, managerul turneului.

romaniaStelian Burcea, căpitan România și-a declarat intenția de a aduce al patrulea titlu pentru România:”Obiectivul nostru este acela de a câștiga trofeul, cu atât mai mult cu cât anul acesta este o ediție specială, a zecea organizată în România. Suntem conștienți ca nu va fi ușor pentru că avem o echipă tânără, pe care se construiește formulă ideală pentru a începe calificarea la Cupa Mondială. Ne așteptăm la meciuri puternice fizice, care să ne ajute să progresăm la nivelul jocului. Mult succes tuturor și cel mai bun să câștige!”

Florin Vlaicu este actualul deținător al titlului de cel mai eficient marcator de puncte al competiției (176 de puncte), iar Cătălin Fercu liderul marcatorilor de eseuri (8 reușite), IRB respectiv World Rugby Nations Cup fiind ocazia cu care au debutat în echipa națională jucători precum Constantin Pristăvită, Alexandru Țăruș, Otar Turashvili, Valentin Popârlan, Marius Antonescu, Jody Rose, Adrian Apostol sau Ionuț Dumitru.

Clasamentul All-Time: 1.România(9 ediții)-80p 2.Italia A(7 ediții)-51p 3.Argentina A/Jaguars(7 ediții)-58p 4.Georgia(4 ediții)-29p 5.Emerging Springboks(2 ediții)-25p 6.Namibia(4 ediții)-18p 7. Uruguay(4 ediții)-18p 8.Rusia(6 ediții)-17p 9.Emerging Ireland(1 ediție)-15p 10.Scoția A(2 ediții)-15p 11.South Africans Kings(1 ediție)-13p 12.Franța A(1 ediție)-9p 13.Portugalia(3 ediții)-9p 14. Spania (1 ediție)-4p

Programul meciurilor și ora de desfășurare:

Etapa 1 – 9 iunie

16:00 Argentina XV vs Spania

18:00 Uruguay vs Emerging Italia

20:00 Namibia vs România

Etapa 2 – 13 iunie

16:00 Argentina XV vs Emerging Italia

18:00 Namibia vs Spania

20:00 Uruguay vs România

Etapa 3 – 18 iunie

16:00 Uruguay vs Spain

18:00 Namibia vs Emerging Italy

20:00 Argentina XV vs România

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: