Home » Justitie » Încă un dealer de etnobotanice a intrat pe mâna ofițerilor antidrog!

Încă un dealer de etnobotanice a intrat pe mâna ofițerilor antidrog!

de Răzvan CĂLIN

Bârlădeanul Marian Pomet face obiectul unei anchete a ofițerilor SCCO Vaslui fiind acuzat de comercializarea de etnobotanice și droguri de risc. Individul este cercetat sub control judiciar, dar procurorii DIICOT au solicitat instanței schimbarea măsurii în arestul preventiv pentru 30 de zile.

Ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vaslui, sub coordonarea procurorilor de la Biroul Teritorial Vaslui al DIICOT, au reușit să dea o nouă lovitură traficului de etnobotanice și droguri ce s-a dezvoltat tot mai mult în ultimul timp în județ. După arestarea clanului Manea, un alt dealer de stupefiante cunoscut în Bârlad, Marian Pomet, a încăput pe mâinile agenților antidrog. După o anchetă minuțioasă și o perioadă îndelungată de filaje și acțiuni specifice, ofițerii SCCO Vaslui au reușit să-l aducă în fața judecătorilor pe Pomet. Acțiunea s-a derulat în urmă cu câteva zile, iar principalele capete de acuzare care i-au fost aduse individului vizează strict traficul de etnobotanice și droguri de risc.

”El este acuzat de distribuirea de substanțe psihoactive (etnobotanice, n.r,), distribuirea de droguri de risc și deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu. Inițial, s-a dispus luarea măsurii de control judiciar împotriva acestuia. Dar, ulterior, am fost nevoiți să solicităm instanței schimbarea acestei măsuri în arest preventiv. Și asta pentru că în timp ce era sub control judiciar, individul a săvârșit o altă infracțiune, fiind implicat într-o altercație într-un bar din Bârlad”, ne-a declarat procuror Irina Perjoiu, șefa DIICOT Vaslui.

Pomet, împreună cu alți doi ”tovarăși” de ”haiducii” – frații Eduard (17 ani) și Robert (19 ani) Dura – au provocat un scandal monstru pe 21 mai în barul ”Iguana” din Bârlad, când s-au bătut cu alți indivizi ce se aflau în incinta localului. Pomet și cei doi frați Dura au agresat mai mulți tineri și au distrus diferite bunuri din bar. Cei trei sunt cercetați acum pentru comiterea mai multor infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe și amenințare. Cum Pomet era sub control judiciar în momentul în care a provocat acest tărăboi, procurorii DIICOT au solicitat ieri, 8 iunie, schimbarea măsurii în cea de arest preventiv pentru 30 de zile.

”Judecătorii Tribunalului Vaslui au admis propunerea noastră, dar cum hotărârea nu este executorie, iar suspectul a făcut contestație la decizia magistraților, atunci, pentru moment, este în continuare sub control judiciar. Contestația la această hotărârea judecătorească se va analiza la Curtea de Apel Iași, iar dacă va fi respinsă, individul va fi introdus în arest pentru 30 de zile”, ne-a mai declarat procurorul Irina Perjoiu.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: