Home » Administratie » Bârladul sub lupă – Bustul maestrului Guguianu lăsat de izbeliște de administrația orașului

Bârladul sub lupă – Bustul maestrului Guguianu lăsat de izbeliște de administrația orașului

A lăsat o operă de o valoare incontestabilă orașului natal, iar bârlădenii i-au răsplătit gestul de a dona sculpturile sale dedicându-i un pavilion expozițional care să le găzduiască.

Bădia Marcel Guguianu ne privește din parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, de pe un soclu din marmură, care, însă n-a rezistat prea mult intemperiilor și concetățenilor certați cu bunul simț și cu legea. Și vopseaua de pe soclu ar fi putut să fie una mai rezistentă, iar soclul mai trainic. Nici datele despre sculptorul bârlădean nu se mai pot citi, ele fiind spălate de ploile care au căzut din 2013 încoace. O placă de pe soclu a dispărut, nu se știe în ce împrejurări.

Bustul maestrului Guguianu (1922 – 2012) a fost realizat de sculptorul Ion Iancuț și a fost dezvelit pe 23 iulie 2013, cu mare fast. Luna aceasta, se împlinesc trei ani de la inaugurarea statuii și deja cei care o au în grijă au cam neglijat-o. Sperăm ca până pe 28 iunie, când se împlinesc 94 de ani de la nașterea lui Marcel Guguianu, bustul să arate așa cum merită un artist de talia sculptorului bârlădean. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Totul ede izbeliste in acest parc dupa asa zisa renovare.Alei pline de balti si mal noroios dupa ploaie si mai ales caini ,foarte multi caini vagabonzi.

  2. Poate noul primar pune la treaba cu adevarat serv.ecarisaj si scapa parcul si orasul de cainii vagabonzi.In ce priveste parcul e o adevarata bataie de joc cu acel praf rosu care la ploaie se transforma in mal si aleile sunt pline de balti.

%d blogeri au apreciat: