Home » Social » Tragic: Copil de șase ani, mort în brațele mamei!

Tragic: Copil de șase ani, mort în brațele mamei!

Un copil de șase ani, din satul Călimănești, comuna Puiești, a fost adus ieri după-amiază la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad în stop cardio-respirator neresuscitabil. Băiețelul a murit chiar în brațele mamei sale, în drum spre ambulanță. Cazul a intrat în atenția Compartimentului de Medicină Legală.

Ziua de 9 iunie a început normal pentru micuțul George Grozavu. A mers la grădiniță și, pentru că a fost Înălțarea, a depus împreună cu clasa coroane în cinstea eroilor, la troița din sat. Tatăl lui George l-a adus acasă, ca de obicei, cu căruța, pentru că școala se află destul de departe de locuința lor. Copil nu a acuzat nicio durere, decât spre prânz, când s-a plâns că-l doare capul.

„A venit de la grădiniță acasă și i-am dat să mănânce. Îmi spunea că-l doare capul. S-a așezat în pat, s-a uitat la televizor la desene animate și s-a culcat. După ce s-a trezit, mi-a cerut apă. Nu era totuși în apele sale. După o vreme, l-am auzit văitându-se și spunând <<cad, cad!>>, dar nu a căzut din picioare. Avea senzația că se prăbușește. M-am speriat și am chemat ambulanța. Între timp, l-am udat cu apă și i-am făcut vânt. După ce a sosit ambulanța, l-am luat în brațe și m-am îndreptat către mașină. A murit în brațele mele…”, a  spus Mihaela Lupșa, mama copilului decedat.

Mama copilului1

Echipajul de pe ambulanță l-a găsit pe micuț în stop cardio-respirator. Copilului i s-au făcut manevre de resuscitare timp de două ore, dar fără nici un rezultat.

George s-a născut cu o malformație gravă la inimă și, în urmă cu doi ani, a suferit o operație la Târgu Mureș. Părinții spun că au mers regulat la control cu el și era programat pe 20 iunie pentru alte investigații. Ar fi fost nevoie și de alte operații, dar inima sa nu a mai rezistat. Părinții cred că e posibil ca drumul care urcă la deal, de la școală la troiță, nu mai mult de 300 de metri, să-l fi obosit pe copil, mai ales dacă ceilalți colegi au mers destul de repede. Verdictul medicului legist a fost cel anticipat de acesta, având în vedere antecedentele medicale.

„Pacientul a murit din cauza afecțiunii congenitale de care suferea – tetralogie Fallot, o boală de inimă care lasă puține șanse copilului de a ajunge la maturitate. În urma examenului anatomopatologic macroscopic pe care l-am efectuat astăzi, rezultă faptul că maladia cu care s-a născut a evoluat rapid și l-a doborât”, a declarat dr. Sergiu Săvinescu, medicul legist care s-a ocupat de caz.

Sergiu Savinescu1

Astăzi, părinții copilului au venit la morga spitalului bârlădean cu sicriul. Cei doi soți, care trăiesc de zece ani în concubinaj și au o situație materială precară, mai au acasă trei copii – două fete și un băiat. Pe al patrulea îl vor îngropa duminică. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: