Home » Sport » Vasluienii Dragoș Hanțaru și Alexandru Ionescu au cucerit titlul la handbal juniori I

Vasluienii Dragoș Hanțaru și Alexandru Ionescu au cucerit titlul la handbal juniori I

Vasluienii Dragoș Hanțaru și Alexandru Ionescu au fost selectați în echipa turneului de handbal juniori I, competiție pe care au și câștigat-o alături de coechipierii lor de la CSSM Bacău, Cei doi handbaliști sunt foști elevi ai Liceului cu Program Sportiv (LPS), unde au fost pregătiți de profesorul Liviu Gheorghiu.

Dragoș Hanțaru, căpitan al naționalei de juniori, a obținut nu mai puțin de trei distincții individuale. Cele 61 de goluri marcate în cinci partide i-au adus titlul de golgheter, cu o medie fantastică de 12 goluri/meci. A fost ales în echipa ideală a turneului, pe postul de inter stânga dar și cel mai bun jucător. Alexandru Ionescu a fost și el inclus în echipa turneului, pe postul de pivot. Echipa campioană antrenată de Gabriel Armanu l-a mai dat în echipa turneului pe interul dreapta Ionuț Broască. Băcăuanii au trecut în finala de la Buzău de CSM București, scor 27-23 (12 – 9). Au condus ostilitățile pe aproape toată durata partidei, iar minutul 52 a adus singurele emoții. Bucureștenii au micșorat diferența la un gol, scor 21- 22, dar băcăuanii și-au reintrat în ritm și cu patru goluri marcate consecutiv au închis meciul.

dragos hantaru„A fost cel mai echilibrat turneu la care am participat , dar am reușit să ne mobilizăm și să câștigăm acest trofeu. Pentru mine, acesta este cel mai important trofeu, având în vedere că suntem cu un an mai mici decât restul echipelor”, a declarat Dragoș Hanțaru.

Cei doi sunt și proaspăt campioni balcanicii cu naționala României care a ieșit victorioasă în toate cele trei partide de la Gabrovo (Bulgaria), în perioada 20-22 noiembrie 2015. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: