Home » Justitie » Crima îngrozitoare la Alexandru Vlahuță: Un bărbat și-a omorât fiul din cauză că nu a mai suportat bătăile din partea acestuia

Crima îngrozitoare la Alexandru Vlahuță: Un bărbat și-a omorât fiul din cauză că nu a mai suportat bătăile din partea acestuia

de Daniel Micu și Răzvan CĂLIN

Marian Cazacu (48 de ani), din comuna Alexandru Vlahuță, a fost înjunghiat mortal de tatăl său, Ștefan Cazacu (80 de ani). Bătrânul nu a mai suportat bătăile pe care el și soția sa le încasau de la cel căruia i-au dat naștere. Individul era cunoscut ca fiind un alcoolic și un om extrem de violent.

marian-cazacu-victima-al.vlahuta-1Tragedie cumplită în comuna Alexandru Vlahuță, unde un bătrân de 80 riscă să-și petreacă restul zilelor după gratii din cauză că și-a omorât propriul fiu. Nenorocirea s-a întâmplat în dimineața de duminică, 12 iunie, în gospodăria familiei Cazacu.

Marian Cazacu, în vârstă de 48 de ani, locuia de ceva timp împreună cu părinții săi. Individul, cunoscut în sat drept un împătimit consumator de băuturi alcoolice, a fost la rândul său căsătorit, dar după ce soția sa a divorțat de el, a revenit în gospodăria părinților săi. Practic, el locuia în aceeași curte cu părinții săi, dar într-un alt imobil.

Marian Cazacu își făcuse un renume în sat și prin prisma firii sale violente, deseori agresându-și proprii părinți. Un episod de acest gen s-a consumat și în seara zilei de sâmbătă, 11 iunie, când bărbatul a consumat cantități impresionante de băuturi alcoolice. Potrivit anchetatorilor, duminică dimineața, Marian Cazacu a dat buzna în camera părinților săi și a tăbărât, vociferând, pe ambii bătrâni.

Incidentul sangeros s-a petrecut sub privirile neputincioase ale mamei victimei, o femeie in varsta de 79 de ani. Dupa ce, cu o zi inainte, a baut mai multi litri de vin si seara a devenit agresiv cu parintii lui, duminica dimineata, victima a continuat scandalul. A mers in bucataria unde dormeau batranii si le-a aruncat vorbe grele. Stiind ca, de regula, astfel de scene se incheie intr -un singur fel, cu bataie, tatal a pus mana pe un cutit de bucatarie, cu gand sa se apere si, totodata, sa-l sperie pe fiul scapat de sub control. Acesta nu s-a sinchisit insa, s-a napustit asupra batranului, iar lama i-a strapuns pieptul in zona inimii, dupa cum a declarat suspectul.

Batranul a recunoscut totul cu lacrimi in ochi. Nu isi poate ierta cele intamplate, dar spune ca altfel nu ar fi scapat niciodata de furia baiatului. Si vecinii ii confirma spusele.

”Nu m-am certat deloc. E bautura care a baut-o. Nu l-am lovit deloc. Nu il puteam lovi, pentru că a baut. A iesit inaintea mea, eram cu cutitul instefan-cazacu-tatal-criminal mana. Eu am zis ca il sperii. Cand s-a izbit la mine sa ma ia, i-a venit cutitul in inima. Valeu, cate batai am luat de la el. Cata frica am tras, cata frica!! A luat 4 kile de vin aseara, le-a baut, era teapan. Asta a facut. Eu nu ieseam din bucataria mea. El a venit singur si m-a certat. Mereu a fost asa? Mereu. De 7 ani imi face asa. 7 ani”, povestește bătrânul.

Soția lui și mama victimei, Lucreția Cazacu, nu a putut să-și învinuiască bărbatul, din cauza iadului prin care trecea, alături de acesta, din cauza fiului: ”A baut ieri 5 litri de vin. Era beat. stefan-lucretia-cazacu-parinti-victima-al.vlahutaA facut oleaca de scandal aseara. Dimineata cand s-a trezit, iar a facut scandal. Tatal lui a luat cutitul. A zis ca il sperie, nu sa il omoare. El nu a fugit dinaintea lui si i-a varat cutitul in inima si l-a omorat. Nu mai pot. Ce sa fac?! A fost rau. Cand bea era rau de tot. Vorbea aiurea, rautati, dar cand era treaz ne intelegeam, facea treaba”.

Vecinii confirmă, la rândul lor, că nu se putea trăi sub același acoperiș cu victima. Iată ce spune Mircea Spătaru: ”Cand se imbătata, îi fugarea si dormeau la vecini. Îl certam toti. El, treaz, era cuminte, se ducea la munca. Nu facea scandal cu lumea, ci cu parintii, doar cand era baut. Nu a mai rezistat nici tatal lui. I-a dat bătrânului dinții jos din gura. S-a aparat, asta a fost apararea lui.

Cazul a fost preluat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Vaslui, care va dispune o masura in cazul autorului si in functie de concluziile medicilor legisti.

”Sâmbătă a băut toată seara și duminică dimineața, pe la ora 6, a s-a dus la bătrâni în cameră și a provocat iar ditamai scandalul. L-a agresat pe tatăl său, după care a ieșit afară, în curte. În acel moment, a ieșit după el și tatăl său (Ștefan Cazacu, de 80 de ani, n.r) care a luat cu el și un cuțit mai mic, de bucătărie. Bătrânul ne-a declarat că el a vrut doar să-l sperie pe fiul său, să-l convingă să renunțe la a mai face scandal ”Bătrânul susține că, în curte, fiul său ar fi pus mâna pe secure și s-a repezit la el, să-l lovească. În timpul atacului, din cauza stării avansate de ebrietate, ar fi căzut singur în cuțitul pe care îl avea tatăl său în mână”, a declarat pentru Est News Alice Ruja, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, cea care coordonează ancheta în acest caz.

Cert este că după ce a fost înjunghiat, Marian Cazacu s-a dus pe picioarele sale în camera sa și s-a încuiat acolo. Nu înainte de a improviza cu ajutorul unei cârpe un soi bandaj pe care și l-a pus pe rană în ideea de a opri sângerarea.

”Bătrânul a declarat că nu a apelat la 112 să ceară o ambulanță care să-l ajute fiului său, deoarece a crezut că rana este una superficială. Din păcate, lucrurile nu au stat chiar așa pentru că, între timp, Marian Cazacu a decedat. Într-adevăr, plaga prin înjunghiere este foarte mică, dar, adâncă. Examenul necroptic urmează să stabilească cu exactitate ce anume i-a provocat moartea bărbatului și circumstanțele în care a survenit decesul acestuia”, ne-a mai declarat procurorul Alice Ruja.

Alice Ruja

Alice Ruja

Au trecut câteva ore bune până ce să se dumirească bătrânii că fiul lor ar putea să fi pățit ceva foarte rău. Alarma a fost dată de șeful de post din comună, la urechile căruia a ajuns între timp informația cum că în familia Cazacu a fost iarăși scandal mare. Polițistul a mers în jurul orei 11 la domiciliul bătrânilor, a intrat în imobilul unde locuia singur Marian Cazacu și a descoperit că acesta zăcea fără suflare. În scurt timp, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, în frunte cu procurorul Alice Ruja.

Marian Cazacu a fost căsătorit la rândul său, însă soția sa a intentat divorț și după pronunțarea sentinței a fost nevoit să se mute în gospodărie părinților. Cărora în ultimii ani le-a făcut viața un veritabil calvar. De multe ori, ”afumat” bine, ajungea acasă și își bătea ambii părinți. Bieții oameni au depus plângeri la poliție în repetate rânduri din cauza calvarului provocat de propriul lor fiu. Ba chiar oamenii legii l-au și sancționat contravențional, fiind amendat de mai mult ori. Însă, nimic nu l-a convins pe individ să renunțe la comportamentul său, care a continuat până în ultima clipă a vieții sale să își chinuie proprii părinți.

Acum, din păcate, el va putrezi în pământ, în timp ce tatăl său, la cei 80 de ani ai săi, riscă să-și petreacă restul zilelor după gratii dacă va fi găsit și condamnat la închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de omor.

About Razvan Calin